„Stvarno me mrze zbog poremećaja koji imam!" Pit sam sebi postavio dijagnozu, pa se požalio: Ne razumem što mi niko ne veruje!

06.07.2022

20:58

0

Ima i onih koji ga smatraju nevaspitanim, pa je zato rešio da potraži i pomoć lekara

„Stvarno me mrze zbog poremećaja koji imam!" Pit sam sebi postavio dijagnozu, pa se požalio: Ne razumem što mi niko ne veruje!
profimedia-0146824715 - Copyright Profimedia

Bred Pit je mnoge ostavio u šoku pošto je istakao da se „ozbiljno muči s prosopagnozijom", poremećajem koji mu onemogućava da prepoznaje ljudska lica. Inače, smatra se da od istog boluje oko 2,5 odsto ljudi, a on duboko veruje da je on jedan od njih. Posebno ga boli to što mu niko ne veruje, a zatim i što većina smatra da je „jednostavno nevaspitan".

Ima i onih koji ga „otvoreno mrze zbog njegovog ponašanja", pa je glumac rešio da potraži i pomoć lekara, ne bi li „potvrdio sopstvenu dijagnozu", prenose strani mediji.

Nije lako

Inače, narod s ovim poremećajem teško prepoznaje i sopstvenu porodicu, partnere, prijatelje... Pa mnogi vremenom „nauče kako se ko kreće" i tako znaju s kim razgovaraju ili se pozdravljaju. Isto važi i za frizuru, boju glasa, stil odevanja - sve im to pomaže da prepoznaju ljude oko sebe.

- Niko mi ne veruje! - naglasio je on za „GQ" pa i izrazio želju da upozna još nekog sa istim poremećajem, ne bi li konačno naišao na podršku.

Inače, ovo nije prvi put da se Bred žali na isto - 2013. je rekao za „Esquire": „Ima i ko me mrzi zbog ovoga, misleći da ga ne poštujem. Prosto, ne razaznajem lica, ne prepoznajem ih... Stvarno ću jednom morati da se testiram."

Bred Pit Profimedia
 

Izvesne studije su 2017. pokazale da deca koja su smatrana neuhranjenom kasnije u životu mogu da imaju problema i sa ovim poremećajem. Takođe, manjak kilograma po rođenju ume da utiče na razvitak mozga, uključujući one oblasti koje se bave vizuelnim informacijama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike