Globalni fenomen i pesma koja je osvojila svet: Kako je serija "Stranger Things" posle 37 godina ispravila nepravdu prema njoj! (VIDEO)

23.06.2022

05:45

0

Trebalo je da prođu skoro četiri decenije da bi se proslavila nepravedno potcenjena numera

Globalni fenomen i pesma koja je osvojila svet: Kako je serija "Stranger Things" posle 37 godina ispravila nepravdu prema njoj! (VIDEO)
profimedia-0698619051 - Copyright Profimedia

Muzička zvezda Kejt Buš nije skrivala oduševljenje što je njen čuveni hit "Running up that hill" ponovo postao slušan, a sve zahvaljujući globalnom fenomenu, seriji "Stranger Things".

Pevačica je izdala saopštenje, u kom se osvrnula na svoju pesmu iz 1985. godine, a koja se sluša svuda otkad je iskorišćena u najnovijoj sezoni popularne serije.

- Braća Dafer su napravili četiri fantastične sezone "Stranger Things", gde su deca glumci izrasli u mlade ljude. U poslednjoj sezoni, likovi se suočavaju sa istim izazovima koji postoje sada i u našoj stvarnosti. Verujem da su braća Dafer dotakli srca ljudi na poseban način, u vreme koje je teško za sve, a pogotovo za mlade - napisala je pevačica.

Profimedia
Kejt Buš

Lik Maks, koju tumači Sejdi Sink, sluša upravo njenu pesmu dok njeni prijatelji ne krenu da je puštaju iznova i iznova kako bi pronašla put nazad. 

- Iskoristili ste "Running up that hill" na tako pozitivan način, kao talisman za Maks. Strah, konflikt i moć ljubavi su svuda oko nje i njenih prijatelja - dodala je Kejt, pa nastavila:

- Nazdravljam braći Dafer na snazi i tome što su seriju odveli u mnogo zrelije i mračnije mesto. Hvala im što su moju pesmu doneli u srca toliko ljudi. Presrećna sam zbog pažnje i podrške koju moja pesma dobija, sve se dešava tako brzo, kao da je neka sila pokreće. 

Profimedia
Stranger Things

Inače, zanimljivo je da je ova numera na Bilbordovoj listi hit broj 1. u Ujedinjenom Kraljevstvu i Australiji, dok je u Americi na 5. mestu. 

- Moram da kažem da sam zaista ganuta. Hvala svima što ste učinili da pesma dođe ponovo na 1. mesto na tako neočekivan način - zaključila je Kejt. 

Numera "Running up that hill" objavljena je kao jedna od pesama na petom albumu Kejt Buš, "Hounds of love". Iako je prvobitno bila slušana, te hvaljena od kritičara, nije doživela preveliku popularnost. 

Profimedia
Stranger Things

Grupa "Placebo", obradila je pesmu na svom "Covers" albumu 2003. godine, a ta verzija iskorišćena je za premijeru četvrte sezone serije "The O.C.", čime je privukla pažnju kako u Americi, tako i u Britaniji, te se ponovo popela na muzičkim listama.

Doživela je mnogo obrada, ali originalna verzija, posle 37 godina, sada je dobila zasluženu pažnju i divljenje. Pored toga, kako se navodi, ona trenutno nedeljno zarađuje 250.000 funti zbog hita koji je napisala pre toliko godina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike