Preminuo čuveni klavijaturista rok benda Flitvud Mek: Bio je voljen od svih koji su ga ikada upoznali

21.06.2022

15:13

0

Bret se borio sa opakom bolešću

Preminuo čuveni klavijaturista rok benda Flitvud Mek: Bio je voljen od svih koji su ga ikada upoznali
profimedia-0383504316 cb - Copyright Profimedia

Klavijaturista Bret Tagl, muzičar čuvenog rok benda Flitvud Mek preminuo je u 70. godini zbog komplikacija povezanih sa kancerom. Vest o njegovoj smrti potvrdio je sin Met Tagl. 

Profimedia
Bret Tagl

 

- Njegova porodica ga je mnogo volela. Bili smo uz njega sve vreme dok je bio bolestan. Bio je divan otac. Dao mi je muziku u životu - rekao je Matt, prenosi Page Six.

Odlazak poznatog klavijaturiste, rastužio je mnoge, a njegov kolega gitarista Bili Šean na Tviteru se oprostio od Tagla.

- Bret Tagl - zaista „tajno oružje“ benda i turneje Eat 'Em & Smile. Voljen od svih koji su ga ikada upoznali i veoma nadaren, pravi vrhunski talenat - počivaj u miru. Nikad te nećemo zaboraviti - napisao je Bili.

Inače, Tagl je još u mladosti otkrio svoju ljubav prema sviranju klavira, a 1981. je postao poznat, nakon što je počeo da nastupa sa Džonom Kejem i Stepenvulfom.

Godinu dana kasnije, upoznao je Rika Springfilda i priključio se bendu i sa njim nastupao nekoliko godina. 

Ponovo je promenio okruženje i ljude sa kojima radi, pa se potom pridružio Dejvidu Li Rotu i bio s njim na turneji od 1986. do 1994., što ga čini jednim od osnivača benda. Njih su dvojica bili koautori hita „Just Like Paradise“ iz 1988. godine.

Njegova blistava karijera tek ga je 1997. dovela do Flitvud Meka. Pridružio se bendu tokom njihovog ponovnog okupljanja i ostao s njima više od dve decenije. Nakon 21 godinu saradnje, dobio je poziv kojim mu je poručeno da je izbačen iz benda. Ranije je govorio o tome, rekavši da se to dogodilo zato što je pevačica Stivi Niks mislila da je previše blizak s gitaristom Lindzijem Bakinghemom.

Profimedia
Bret Tagl

 

Tagl im se pridružio tokom njihovih individualnih nastupa, ali je na kraju ipak morao da donese konačnu odluku.

- Došlo je do tačke u kojoj mi je Stevi rekla - moraćeš da odlučiš. Rekao sam joj: „Znaš, Stivi, volim da sviram sa tobom. Podržavam te. Ali Lindzi nema bend.“ Ona mi je rekla: „Znam da mu trebaju dobri ljudi.“ Činilo se da je bila u redu s tim da odem da sviram sa Lindzijem. No, na kraju me ipak gledala kao da sam je napustio i kao da sam odabrao Lindzijevu stranu - ispričao je jednom prilikom za „Rolling Stone“.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike