Dok je nisam upoznao, nisam bio toliko duhovno stabilan: Aleksa Balašević priznao koliko ga je promenila supruga

18.06.2022

09:38

2

Autor: Marija Mitić

- Sve se promenilo kad sam sreo Nikanu - ističe sin poznatog kantautora

Dok je nisam upoznao, nisam bio toliko duhovno stabilan: Aleksa Balašević priznao koliko ga je promenila supruga
a i n - Copyright Printscreen Instagram/megdanfighting

Sin Đorđa Balaševića, Aleksa 16. juna zavetovao se na večnu ljubav svojoj izabranici Nikolini, sa kojom čeka bebu. Čin venčanja u Hramu Svetog Save obavio je patrijarh Porfirije, uz prisustvo malog kruga ljudi, dok će veliko svadbeno veselje biti upriličeno 25. juna.

Aleksa je jednom prilikom govorio o svojoj izabranici, te istakao da mu je ona pomogla da pronađe put ka veri.

- Dok nju nisam upoznao, nisam bio toliko duhovno stabilan. Mislio sam da je dovoljno što imam grčko ime, što je moj pradeda slavio za vreme komunizma otvorenih prozora i što se pomolim pred spavanje. Postio sam danima, ali posle mamurluka. Radio sam stvari koje nisam smeo. Sve se promenilo kad sam sreo Nikanu - priča Aleksa i dodaje:

Jelena Ćalasan
Aleksa i Nikolina na venčanju

- Bila je nevina, preobrazovana, postila je, pomagala starijima, umivala se na praznik Cveti i nije pila alkohol. Nije imala neprijatelje. Tada sam počeo da se osećam još jačim, jer pored sebe imam osobu koja sa mnom ide u borbu, na hodočašće i nemirnu Palestinu, ali i na Bahame - objasnio je jednom prilikom Balašević, piše Alo.

Balaševićev sin Nikolinu je zaprosio u Izraelu, za šta je pola godine čekao dozvolu.

- Šest meseci sam čekao blagoslov Jerusalimske patrijaršije i u Nazaretu, u manastiru Nikolaja mučenika, zaručio nas je episkop Romanos i to baš na Svetu Petku. Čekao sam dugo taj blagoslov, bio sam na hodočašću i molio se za jedan ovako lep događaj. Zaručenje je obavljeno i od tada nosim prsten - ispričao je on ranije.

Podsetimo, tik nakon venčanja Aleksa Balašević je sumirao utiske za 24sedam, te otkrio koliko mu je bilo važno da se on i Nikolina venčaju pred Bogom.

- Mnogi koji žele da veruju, a nesigurni su, postave pitanje sebi, drugima... "Kako da verujem u Boga kog ne vidim?". Pa ni slep čovek ne vidi Sunce, ali ga oseća. Srećan i blagosloven brak i porodica su jedan od najsigurnijih načina kako da imate kontakt sa Gospodom. Kada svog životnog saputnika upoznamo i sigurni smo da je to onaj kog nam je nebo poslalo, kada osnujemo porodicu, saznamo da nam stižu deca neba, tada moramo biti svesni da smo sasvim sigurno (I više neg' dovoljno, što bi salajački paori rekli), upoznali Boga.

- Brak danas mnogima predstavlja neku obavezu, nešto što nameće "većina", što nameću godine, neke vrste dokaza da ste kao odrasli, samostalni, zreli. Ne svesni da je to u stvari jedan ispit koji kontroliše on, direktan kontakt sa Bogom. Hvala svima na najlepšim porukama, čuvaj Bože Srbiju, ovaj deo sveta pa i ovaj ceo svet. Hvala ti Bože za patrijarha Porfirija, našeg najsigurnijeg pastira i čuvara - poručio je mladi Balašević za naš portal.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike