Kevin Spejsi u četvrtak pred sudom zbog optužbi za seksualne napade

13.06.2022

20:05

0

Autor: Marija Mitić

Glumac će se konačno naći pred porotom u svojoj zemlji, Velikoj Britaniji, koja je nedavno od SAD-a zatražila njegovo izručenje

Kevin Spejsi u četvrtak pred sudom zbog optužbi za seksualne napade
Kevin Spejsi - Copyright Profimedia

Glumac Kevin Spejsi naći će se pred porotom suda u Velikoj Britaniji u četvrtak, 16. juna, zbog četiri optužbe za seksualni napad na tri muškarca.

BBC saopštio je ove informacije za koje kaže da su ih dobili od policije, dok glumac navode još uvek nije komentarisao. Britanske vlasti inače su, pre izvesnog vremena, zatražile izručenje glumca koji je boravio u SAD-u, kako bi se suočio s optužbama za seksualni napad.

Zvezda serije "House of Cards" nedavno je prokomentarisao optužbe na njegov račun, za seksualno nasilje.

- Drago mi je da je medijima i javnosti uopšte skrenuta pažnja da zaista imam pravo na fer borbu, odnosno da nisam kriv dok me i ne optuže - istakao je on nekoliko dana pošto se pročulo za skandal, u saopštenju za „GMA".

Printscreen / Youtube
Kevin Spejsi

- Razočaram jesam, što su optužnice „prošle", ali svakako dobrovoljno dolazim u Britaniju i na sud što pre moguće, da se odbranim. Siguran sam da ću u tome i uspeti - navodi se dalje.

Podsetimo, nevolje za Kevina Spejsija otpočele su 2017. godine, kada je uklonjen iz Netfliksovog hita nakon što ga je iste godine preko dvadeset mladića optužilo za seksualno zlostavljanje i neprimereno ponašanje.

Glumca su prijavili saradnici legendarnog londonskog pozorišta “Old Vic” čiji je umetnički direktor bio od 2004. do 2015, a problem je bio i u tome što je navodno koristio poziciju moći kako bi se približio žrtvama te osramotio teatar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike