Britanske vlasti zatražile da se Kevin Spejsi iz SAD-a vrati u zemlju i suoči sa optužbama za seksualne napade

30.05.2022

16:02

1

Autor: Marija Mitić

Britansko kraljevsko tužilaštvo je odobrilo optužnicu protiv popularnog glumca

Britanske vlasti zatražile da se Kevin Spejsi iz SAD-a vrati u zemlju i suoči sa optužbama za seksualne napade
Screenshot_1 - Copyright Printscreen / Youtube

Na račun britanskog glumca Kevina Spejsija nedavno su stigle optužbe od strane trojice muškaraca za seksualni napad. On je optužen po četiri tačke i trebalo bi da se uskoro pojavi na sudu.

Britansko kraljevsko tužilaštvo je odobrilo optužnicu protiv Kevina Spejsija, i sada su, kako javljaju strani mediji, britanske vlasti zatražile povratak glumca iz SAD-a u Veliku Britaniju kako bi se suočio s optužbama za seksualne napade.

29. maja se pojavila vest da će Spejsi biti službeno izručen u Veliku Britaniju, ako se dobrovoljno ne vrati u zemlju, navodi The Guardian, a spekuliše se i da bi američka policija mogla da bude poslata da izvrši hapšenje Kevina Spejsija u ime Velike Britanije.

Kevin Spejsi/Profimedia
Kevin Spejsi

Inače, ovi navodni napadi su se, prema optužnici, dogodili između 2005. i 2013. godine.

Podsetimo, nevolje za popularnog glumca su počele 2017. godine, kada je uklonjen je iz Netfliksovog hita nakon što ga je iste godine preko dvadeset mladića optužilo za seksualno zlostavljanje i neprimereno ponašanje.

Glumca su prijavili saradnici legendarnog londonskog pozorišta “Old Vic” čiji je umetnički direktor bio od 2004. do 2015, a problem je bio i u tome što je navodno koristio poziciju moći kako bi se približio žrtvama te osramotio teatar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike