Leontina Vukomanović se razvela pre devet godina: Teže je kada ste sami sa detetom, žena može imati velike probleme (VIDEO)

11.06.2022

06:45

0

Autor: Marija Mitić

Pevačica i autorka je pred objektivom naše kamere govorila o detaljima iz karijere, ćerki, našoj muzičkoj sceni i još mnogo čemu

Leontina Vukomanović se razvela pre devet godina: Teže je kada ste sami sa detetom, žena može imati velike probleme (VIDEO)
Jahorina hot festival Katarina Mihajlović (4) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Pevačica i autorka Leontina Vukomanović iza sebe ima godine rada, kako u jednoj tako i u drugoj sferi, a tokom devedesetih i ranih dvehiljaditih godina bila je jedna od naših najpopularnijih pevačica. Poslednjih godina,osim što komponuje i piše tekstove pesama, Leontina se posvetila i dečijem horu "Čarolija", te sa njima nastupa i ima koncerte, a slave i solističkih nastupa joj ne manjka. Naprotiv, Vukomanovićeva smatra da ima najpoželjniji posao od svih u sferi muzike.

O ovim i mnogim drugim temama razgovarali smo sa Leontinom, koja je najpre pred objektivm kamere 24sedam priznala da li joj nedostaje medijsko eksponiranje, te popularnost koju je ranije uživala.

24sedam/Katarina Mihajlović
Leontina Vukomanović

- Ne nedostaju mi obaveze koje sam nekada imala kao pop pevač, zato što i dan danas nastupam, ali sa decom. Radim ono što bi svaka žena poželela, koncerti u podne, popodne, nikada nisu kasno uveče i to je prednost. Ja sam se umorila od svega toga, čak i tada. Nije mi to prijalo, svi ti nastupi, noću, u zadimljenim prostorima... Sve vreme sam i autor, i tu sam daleko srećnija, jer kao izvođač imaš mnogo više aktivnosti - nastupi, garderoba, šminka... I onda se ne stigne da se uživa u muzici.

- Što se tiče same slave i popularnosti, to uvek donosi više negativnih nego pozivinih strana. Ja sam miran tip koji je dočekao svojih pet minuta. Ostvarila sam sve što sam želela i mogla sam da podvučem crtu i povučem se iza scene, jer je moje ime već ostavilo nekog traga u muzici. Od svog imena sam napravila brend radeći muziku za decu. 

Kako Vam se dopada trenutna muzička scena u našoj zemlji i regionu?

- Kod nas je bačeno težište na neki trep, što bih ja rekla - "balkanska klupska trep scena" i nemam mogućnosti da ispratim tolike pesme i izvođače. Sve je to stvar vremena i trendova, za kojima svi krenu, tako je bilo i u naše vreme.

24sedam/Katarina Mihajlović
Leontina Vukomanović

Da li biste radili za izvođače tog žanra?

- Ne samo da bih volela da pišem za njih, nego bih volela da sarađujemo svakako. Posebno što se deci dopada takva muzika. Volela bih da na takvu muziku pravim tekstove za decu.

Da li biste branili Vašoj ćerki da sluša našu popularnu, trep muziku, s obzirom da sadrži tekstove eksplicitnog sadržaja?

- Nijedan roditelj ne može ništa da zabrani svom detetu. Takve su nam generacije i ne treba im ni braniti.  Na primer TikTok plasira razne muzičke stilove, a ja po ćerki to i vidim. Takođe, škola i društvo dosta utiču na muzički ukus kod dece, ali sve je to prirodno. Pa i mi smo takvi bili u detinjstvu.

ATAImages/ Antonio Ahel
Leontina Vukomanović

Za razliku od mnogih Vaših kolega, Vi niste bili skloni skandalima u karijeri.

- Mene su zvali "čelična lejdi" zato što sam bila strašno oštra i direktna. Retko sam dolazila u sukobe, nisam se bavila tuđim karijerama, već isključivo svojom i išla sam ka svom cilju. Previše je bilo posla da bih se bavila drugim ljudima. Ako je i bilo skandala, bilo je recimo oko Evrovizije i takvih stvari, ali to su sve dečije bolesti, što čovek shvati kada sazri i kada se ostvari. To je savet svim mladim kolegama - da gledaju sebe i svoju karijeru, i ne nasedaju na provokacije. Da ne ulaze u "isfabrikovane ratove" i mnogo će lakše proći u životu.

Kako ste razvedeni, možete li nam reći sa čime se razvedene žene susreću u Srbiji?

ATAImages/ Antonio Ahel
Leontina Vukomanović

- Dovoljno smo kao društvo obrezli u tom samohranom roditeljstvu ili u rasturenim vezama i brakovima, da je to postalo normalno. Ako žena sebi nije izgradila svoj svet, prijatelje, svoju karijeru, onda verovatno može da ima dosta problema. Ukoliko na vreme negujete sebe u profesionalnom i uopšte životnom smislu, onda nijedan događaj neće moći da vam uznemiri vaš krug u kom se osećate sigurno.

- Jedino što mogu da izdvojim kao roditelj, jeste da je mnogo teže ići sam sa detetom na letovanja, zimovanja... Morate naći adekvatno društvo, a čak su i skuplji anražmani (po ceni za dve odrasle osobe). To mi je jedno čudno, zašto ne postoji neka uredba kojom se samohrani roditelj sa detetom ne prihvata sa nekim olakšicama, a ne "otežicama". Nikada se nisam žalila pa se tako nisam ni susretala sa nekim predrasudama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike