Eliot Pejdž dobija pretnje smrću nakon promene pola: Priznao i da je pomišljao da se ubije

02.06.2022

20:06

1

Autor: Marija Mitić

Glumac je prošao kroz nimalo laku tranciziju, ali zbog nje konačno "zna ko je"

Eliot Pejdž dobija pretnje smrću nakon promene pola: Priznao i da je pomišljao da se ubije
profimedia-0632022210 - Copyright Profimedia

U decembru 2020. godine, glumac Eliot Pejdž objavio je da se identifikuje kao transrodna osoba. Od tada na "njegovu adresu" pristižu razne poruke mržnje i silne uvrede, međutim, njemu je ova spoznaja te velika promena donela neopisivu i nezmernu radost.

U intervjuu za časopis "Esquire", Eliot se osvrnuo na transfobiju te je okarakterisao kao ekstremnu i naveo pregršt štete koje može doneti transrodnim osobama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elliotpage

 

- Znam da drugima izgledam drugačije, ali meni tek počinjem da ličim na sebe. To je neopisivo, jer jednostavno ja sam sada ja. I hvala Bogu za to. Najveća radost je osećati se živim, jednostavno postojati, bez tog stalnog stalnog osećaja da bežim iz svog tela, a to je bio beskrajni osećaj teskobe i nervoze i želje da se autujem -  rekao je glumac i poistovetio se sa ljudima koji pomišljaju na suicid, imaju teskobe, te anksiozne i napade panike. Ipak, Pejdž je dosta naučio iz period tranzicije i sada kaže:

 - Ne mogu potceniti najveću radost, a to je stvarno videti sebe.

Eliot se takođe u svojoj ispovesti prisetio i premijere filma "Džuno", kada su mu naredili da nosi haljinu, iako je on jako želeo da obuče odelo.

Foto: Profimedia
Eliot Pejdž

- Voleo bih da mogu da se vratim i doživim to ponovo, ali ovaj put kao pravi ja - rekao je glumac i priznao da je tada vodio ozbiljne bitke sa depresijom, hranom i nelagodom.

Glumac je za kraj zaključio i da ne bi mogao sebe da zamisli kao "ženu koja stari", a dodao je i da, iako je dobijao oštre kritike, negativne komentare, te pretnje smrću, da je dobio i veliku podršku zbog koje konačno "zna ko je".

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike