Maltretirali su nas, metak mi je prošao pored glave! Seka Aleksić o počecima u kafani

28.05.2022

07:29

0

Autor: Marija Mitić

Pevačica nastupa od svoje 14 godine i kako kaže, svačega se nagledala

Maltretirali su nas, metak mi je prošao pored glave! Seka Aleksić o počecima u kafani
seka_aleksic_30082017_0028 - Copyright ATAImages/ A.A.

Pevačica Seka Aleksić sa samo 14 godina počela je da peva po kafanama i kako kaže, svačega se nagledala. Ona je imala i stresne situacije kada su nju i ostatak benda maltretirali pijani gosti ali i kada je doživela da joj metak proleti pored glave.

- Dosta toga sam u životu proživela. Ja pevam od 14. godine i u kafani sam od 14. godine, a sada imam 41. Svašta sam prošla. Od toga da je neko pucao, da mi je metak prošao pored glave, do toga da su nas u kafanama maltretirali da sviramo do 5 ujutru, a naša svirka se završava u 1h. A mislim da je od mene to što jesam napravilo teško detinjstvo - rekla je Seka Aleksić u emisiji Realna priča, a ona je nedavno govorila detaljnije o svom detinjstvu.

Antonio Ahel/ATAImages
Seka Aleksić

Podsetimo, pevačica je priznala da je njen otac, u alkoholisanom stanju, nekoliko puta digao ruku na njenu majku pre nego što su se rastali. I nakon njihovog razvoda, Seka je doživela još jednu traumu, kada je 1992. godine u Bosni i Hercegovini, gde su živeli, izbio rat, a ona je, sa majkom i bratom izbegla u Srbiju. Porodično su se preselili u Banju Koviljaču, gde je pevačica upisala četvrti razred. Kako ne bi bili na ulici, škola im je na korišćenje dala da žive u jednoj sobi, a spavali su na strunjačama.

- Bilo je teško! Bila sam mala i nisam znala šta je zapravo rat, ali je menjanje sredine bio ogroman šok za mene.

Tada desetogodišnja Seka nije ni slutila da će joj vršnjaci iz odeljenja zadati još jedan udarac u životu.

Antonio Ahel/ATAImages
Seka Aleksić

- U Bosni sam imala super drugare, sa mojim učiteljem Irfanom se čujem i danas. Nažalost, tako nije bilo u Banji. Bila sam izbeglica, pa su deca umela da budu suviše direktna, da se ne izrazim grublje. Sećam se da su mi se svi smejali što govorim "mlijeko", a ne "mleko". Kada sam počela da pričam na ekavici kako bih se uklopila, još više su mi se smejali. Bilo je pošalica i zadirkivanja na moj račun, ali to su bila samo deca, njima se sve oprašta. Sve poteškoće u životu su me ojačale i napravile čoveka od mene.

Seka je kroz ovaj težak period prolazila sama.

Antonio Ahel/ATAImages
Seka Aleksić

- Nisam želela da se požalim mami kada su me deca prozivala. Ispričala sam joj tek kada je sve prošlo, kada su me prihvatili. Pitala me je zašto sam ćutala, ali ja sam i u tim godinama bila zrelija od svojih vršnjaka. Znala sam da na neke stvari treba da zažmuriš i ne čuješ ih i da će proći. I zaista je bilo tako. Na kraju su me svi zavoleli i bila sam glavna u odeljenju - ispričala je ona ranije za Informer.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike