Prepoznajete li četiri zvezde? Okupili su se posle 40 godina i kreću na turneju: Ovo do sada niko nije uradio

27.05.2022

13:48

0

Publika nije skrivala oduševljenje što ih ponovo vidi zajedno

Prepoznajete li četiri zvezde? Okupili su se posle 40 godina i kreću na turneju: Ovo do sada niko nije uradio
profimedia-0694796880 - Copyright Profimedia

Kultni švedski bend ABBA ponovo je na okupu! Četvoro članova benda -  Bjorn Ulveus, Beni Anderson, Agneta Feltskog i Ani-Frid Lingštad, okupili su se juče u Londonu prvi put od 1982. godine, na premijeri njihovog virtuelnog spektakla "Vojaž".

Njihovo poslednje zajedničko pojavljivanje bilo je pre 40 godina u prestonici Velike Britanije u emisiji "The Late, Late Breakfast", a novi spektakl koji su najavili počinje od 27. maja i trajaće do početka oktobra, sedam puta nedeljno. 

ABBA/Profimedia
 

U izjavama na crvenom tepihu ispred namenski izgrađene ABBA Arene u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u istočnom Londonu, Faltskog je rekla kako je čudesno videti sve te engleske fanove, a Lingštad je izjavila da se najviše raduje izvedbi svog hita "Mamma Mia".

Osim što im je Velika Britanija bliska i u njoj imaju brojne fanove, Ulveus je rekao da su za projekat odabrali tu zemlju jer poseduje infrastrukturu za tako velike projekte.

ABBA/Profimedia
 

"Abbatari" su nastali kroz mesece "hvatanja pokreta i tehnika izvedbe" s četiri člana benda i timom iz kompanije za vizuelne efekte "Industrial Light and Magic" koju je osnovao poznati reditelj Džordž Lukas.

Ovaj bend je prema svetskom uspehu i velikoj popularnosti lansirala pobeda na Evroviziji u Brajtonu 1974. s pesmom "Waterloo", a od tada su prodali više od 400 miliona albuma i singlica. Popularni kvartet razišao se nakon poslednjeg zajedničkog nastupa 1982. godine, a kojem je prethodilo deset uspešnih godina rada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABBA Voyage (@abbavoyage)

Članovi benda su u novembru prošle godine objavili album "Voyage".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike