Tuga iza pesme grupe „Abba", nastale po istinitom događaju: Bio sam pijan i napisao sam je za sat vremena! (VIDEO)

22.04.2021

18:05 >> 18:21

0

Kad god pitali Agnetu Faltskog ima li svog favorita, njen odgovor bi uvek bio isti - The Winner takes it All...

Tuga iza pesme grupe „Abba", nastale po istinitom događaju: Bio sam pijan i napisao sam je za sat vremena! (VIDEO)
Copyright ABBA/Profimedia

Čuvena Agneta Faltskog u brojnim intervjuima navodila je „The Winner takes it All” kao najdražu pesmu, ali malo ko je znao da je nastala po istinitom događaju – kada su se ona i Bjorn Ulvaes razvodili. Kad god bi je pitali – ima li svog favorita, odgovor bi uvek bio isti, prenose strani mediji.

Naime, na leto 1980. godine, kada je njihova brakorazvodna parnica bila u toku, Bjorn je počeo da radi na pesmi koja za temu ima kraj veze. Kasnije, ispričao je i kako nikad nije brže napisao tekst, a u tome mu je pomogao – viski.

– Bio sam pijan i ceo tekst mi je došao kroz nalet emocija, u sat vremena – svojevremeno je otkrio on.

Prema priznanju, razvod kao iskustvo bio mu je inspiracija, a kada ju je prvi put pokazao Agneti, samo što je nije i rasplakao.

Deset dana nakon službenog sudskog razvoda ovog para, grupa „Abba” je na švedskom ostrvu Marstrandu snimala spot za pesmu, a režirao ga je poznati Lase Halstrom.

„The Winner Takes It All” izdata je kao vodeći singl „Super Trouper” albuma. Brzo je „skočila” do samih zvezda – Britanci su je 2006. godine čak i proglasili „najdražom pesmom za raskid”.

Podsetimo, Agneta je Bjorna upoznala na snimanju jedne emisije, s nepunih 20 godina. Ubrzo, zaljubila se u njega, a nešto ranije pevačica Ani-Frid Lingstad započela je vezu sa Bjornovim prijateljem i saradnikom, Benijem Andersonom. Parovi su bili otputovali na Kipar i tada se po prvi put „rodila” ideja o formiranju kasnije čuvenog sastava.

Abba” je „rođena” 1972, a ime je u stvari akronim, nastao od prvih slova imena članova grupe.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike