Bilja Krstić o problemima sa zdravljem i karijeri: Najveću želju nisam ostvarila (VIDEO)

23.05.2022

08:25

0

U intervjuu za 24sedam, umetnica se prisetila saradnje sa Sanjom Ilić Balkanikom, ali i otkrila kojim neobičnim zanimanjem za ženu je htela da se bavi

Bilja Krstić o problemima sa zdravljem i karijeri: Najveću želju nisam ostvarila (VIDEO)
M.M./ATAImages

Bilja Krstić, umetnica koja neguje note izvorne muzike, zajedno sa svojim timom nastupa u celom regionu. Muzika je njen život, ali kako kaže, zbog zdravstvenih problema je bila prinuđena da izvesni period miruje. 

Sada kada se situacija stabilizovala, ona se vraća na scenu, a u intervjuu za 24sedam Bilja je otkrila kakve planove ima za naredni period, prisetila se druženja i saradnje sa Sanjom Ilić Balkanikom, a potom i podelila sa nama da li postoji nešto što nije ostvarila za svojih 66 godina. 

Antonio Ahel/ATAImages
Bilja Krstić

 

- Pripremamo naš novi album. Biće gotov vrlo brzo. Ova godina je jubilarna godina i mi smo 10. marta bili u Novom Sadu i to je bio prvi koncert kojim smo otpočeli jubilej. U Mađarskoj imamo koncert na jednom festivalu. Prvog juna smo u mom rodnom gradu, festivalu na Niškoj tvrđavi. Potom na Zlatiboru 30. juna, dok ćemo 1. jula, evo da vam otkrijem tajnu, napraviti jedan božanstven koncert u Beogradu, ali sve je još uvek u toku, pa ne mogu o detaljima. To će biti veliki jubilarni koncert - priča nam Bilja i otkriva da su je zdravstveni problemi u prethodnom periodu sprečili da nastupa: 

- Bogu hvala da je ova korona dozvolila da možemo da pevamo i da radimo i radujem se jer smo ipak bili zatvoreni jako dugo. Ja sam imala i nekih zdravstvenih problema sa Koksaki virusom, pa skoro godinu dana nisam mogala da pevam. Sve je to iza mene i radujem se, sve kreće na bolje.

Antonio Ahel/ATAImages
Bilja Krstić

 

Na nekoliko trenutaka Bilja se prisetila lepih vremena i uspomena koje je stvorila sa Sanjom Ilić Balkanikom. Kako kaže, Sanju nije gledala kao kolegu, već i kao prijatelja. 

- Otprilike u isto vreme smo počeli da radimo. On sa Balkanikom, ja sa Bistrikom, tačnije on 2000, a ja 2001. godine. Sa Sanjom sam imala priliku da radim na samom početku, kada je radio specijalne emisije, filmsku i tradicionalnu muziku. Sretali smo se na nekim koncertima, uglavnom na festivalima. Jako dugo ga znam, ali još bolje znam njegovog brata Dragoljuba Ilića, Ilketa, ali svakako smo jako dobro sarađivali - kazala je ona i dodala: 

- Kada sam išla u Brazil, nosila sam Sanjin disk, da ga preporučim za sledeću godinu, za festival, koji je jedan od najvećih na svetu. U pitanju je „Merkado”. Zašto ne bih pomogla nekome, ako sam u prilici. Uvek se obradujem kad imam priliku da mogu nekog od kolega, iz moje branše, da „ponudim” i da pokažem koliko je neko dobar i zanimljiv. Među nama nema ljubomore i zlobe, što je jako važno.

Za četiri decenije svoje bogate karijere proputovala je pola sveta, kako sa kolegama, a tako i sa porodicom. Danas, o egzotičnim destinacijama ni ne razmišlja, već više voli da uživa u lepotama Srbije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bilja Krstic (@krsticbilja)

 

- Dok sam bila mlađa, više sam volela da idem preko. Bili smo u Indoneziji, Bali mi je bio jako zanimljiv. Međutim, poslednjih godina jako volim kada imamo koncerte po Srbiji, jer mi to i inače bude prilika da mnoge gradove i delove naše zemlje, koje ranije nisam imala priliku, sada obiđem. To me mnogo veseli. Kada bih mogla da biram sada, da li po svetu ili Srbiji, rekla bih samo po našoj zemlji i da je što bolje upoznam. Imamo toliko toga lepog. 

Kao i sva deca, i Bilja je imala velike planove i snove za sebe. Danas, ona je ispunjena žena kako u poslovnom, a tako i na privatnom polju, ali, ipak, ima jednu neostvarenu želju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bilja Krstic (@krsticbilja)

 

- Nisam ispunila samo tu jednu želju, nisam postala mašinovođa, kao što je bio moj otac železničar, a to mi je bila najveća želja. Ali zato sam pevala pesme o vozovima i ranije u ranom razvoju „Jedan Saša iz voza”... To je jedino što nisam sebi ispunila, ali moj tata je to bio i moj sestrić je železničar, tako da se negde nastavlja ta nit. Ipak, ono što sam najbolje umela još kao da dete da radim, a to je da pevam, eto, stigla sam tu gde jesam - priča umetnica i dodaje:

- Sada kada pogledam unazad, i vidim kakav je bio put, beskrajno sam zahvalna na svemu, što sam upoznala i stekla divne prijatelje i ljude, mnogo sveta. Pevala sam ono što najviše volim, a velika je privilegija da se bavite nečim što najviše volite na svetu.

24sedam

Bonus video: 

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti