Kolege sa setom o Igoru Staroviću, uspomenama, detinjstvu... Zorana Pavić otkrila zašto ga naziva kumom

19.05.2022

11:08

0

Autor: Marija Mitić

Pevač je prekjuče, 17. maja preminuo i ostavio čitavu estradu u neverici

Kolege sa setom o Igoru Staroviću, uspomenama, detinjstvu... Zorana Pavić otkrila zašto ga naziva kumom
Igor Starović 8 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Pevač Igor Starović, frontmen nekadašnje grupe "Divlji kesten", preminuo je u utorak, 17. maja, u 56. godini na Drugoj hirurškoj klinici u Beogradu, nakon što mu je pukla aorta. Lekari su se nekoliko dana borili za njegov život, međutim, nije izdržao.

Ovom vešću, osim porodice i bliskih prijatelja, pogođena je i čitava javnost i estrada, a pevačica Zorana Pavić koja se sa pevačem družila decenijama unazad, ne može da veruje da ga više nema. Ona se sada prisetila njihovih zajedničkih uspomena pa objasnila zbog čega ga je nazivala kumom.

- Moj pokojni deda Milan Bjelogrlić mi je rekao da mi sa Starovićima imamo neko staro kumstvo i kad god se Igor pojavio govorio je: "Evo nam ga kum." Eto, deda nas je okumio...  Igor nije bio samo sjajan pevač, već i sjajan čovek, večiti dečak. Čuli smo se nedavno, ugovarali da putujemo zajedno poslovno u Sarajevo, da posetimo naša mesta. Zadnji put kad smo bili u Sarajevu vodio me je na ručak, ja sam želela posle da platim piće, što on nije dozvolio, rekao je: "Kumo, kad si pored mene, za novčanik se nećeš hvatati." Kad smo se vraćali, svratili smo kod njegovog brata na Zlatibor, potom kada je trebalo da radi koncert onlajn, brat mu je bio jako bolestan, ali, bogu hvala, izvukao se. Igor me tada zamolio da ga razumem, da odložimo koncert jer će on ostati uz brata da pomogne - kaže pevačica za Republika.rs i dodaje:

ATAImages/Milan Maričić
Zorana Pavić

- Imao je stav, bio je sjajna i stabilna ličnost, ovo je takva tuga. Njegove pesme će trajati zauvek, iza sebe je ostavio veliku muzičku baštinu, sećam se kad sam gostovala s njim kod Lee Kiš, svi mladi pevači su znali njegove hitove. Dosta smo pričali o emocijama, mogla sam da mu kažem svu svoju intimu i da dobijem dobar savet. Znam da je pre dosta godina bio u vezi s jednom devojkom koja se, nažalost, razbolela i znam kako se prema njoj ophodio... S punom podrškom! Pripremao je album, išao redovno u teretanu poslednjih meseci... Jako mi je teško da o njemu pričam u prošlom vremenu - ispričala je pevačica.

Voditeljka Dragana Katić, koja je bila u ljubavnoj vezi sa Starovićem nije mogla da dođe sebi kada je čula za njegovu smrt.

Instagram printscreen/dragana_katic
Dragana Katić

- Dok sam se pripremala da uđem u studio, listala sam portale, kad sam ugledala vest da je Igor preminuo. Umalo nisam ispustila telefon, bila sam u šoku! Mnogo sam se potresla, i dalje ne mogu da dođem sebi. Žao mi je što je otišao... Baš mi je teško... - priča Dragana s knedlom i grlu i dodaje da će čuvenog pevača zauvek pamtiti:

ATAImages/Antonio Ahel
Igor Starović

- Igor i ja smo bili u ozbiljnoj vezi pre više od 25 godina. Imam samo lepe uspomene na taj period i našu vezu. Kad smo se razišli, ostali smo dobri prijatelji. Poštovali smo se i uvek imali samo lepe reči jedno za drugo. Igor je bio umetnik, ali malo ljudi zna da je bio i diplomirani arheolog i da je to bila njegova druga ljubav, pored muzike i stvaralaštva kojim se bavio. Nedostajaće mi... Još ne mogu da poverujem da ga više nema...

Vest o Igorovom preranom odlasku potresla je i njegovog prijatelja iz detinjstva, gitaristu grupe "Neverne bebe", Vladana Đurđevića.

Printscreen Youtube/ GrandmagazinTvGrand
Vladan Đurđević

- Poslednji put smo se čuli u martu posle beogradskog koncerta "Nevernih beba". Zvao me je da mi čestita. Nikome nije pričao o svom zdravlju, čak ni ljudima sa kojima je bio baš blizak, tako da sam se iznenadio kad sam čuo da je umro u bolnici - kaže muzičar i sa setom se priseća odrastanja sa Starovićem:

- Išli smo zajedno u osnovnu školu u Valjevu i sedeli u istoj klupi. Sve smo delili... Imali smo i prvi zajednički bend "Meteori", a kasnije i grupu "Nova zemlja". Bili smo veoma popularni, a Igor je od malih nogu bio glavni u društvu. Važio je za jednog od najlepših muškaraca tog doba, bio je pravi donžuan - kaže muzičar za Informer.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike