"Hurricane" naširoko o razlozima raspada grupe i svemu što ih čeka: Volele bismo da za kraj napunimo Arenu!

19.05.2022

12:35

1

Autor: Marija Mitić

Pevačice će u ovom sastavu tokom leta imati poslednju, oproštajnu turneju i tokom tog perioda objaviće još nekoliko singlova

"Hurricane" naširoko o razlozima raspada grupe i svemu što ih čeka: Volele bismo da za kraj napunimo Arenu!
ATAImages/ A.A.

Nedavno je u javnosti isplivala vest da se grupa "Hurricane" raspada, te da će se pevačice - Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić držati zajedno, u istom sastavu, do septembra, odnosno završetka ugovora.

Ovo su i one same potvrdile i izjavile da će ovog leta imati poslednju, oproštajnu letnju turneju, kao i da će tokom tog perioda objaviti još nekoliko singlova.

Sanja, Ksenija i Ivana tvrde da nema nikakve pompe što se tiče njihovog razlaza, kao što se pisalo i nagađalo, već da se rastaju isključivo zbog isteka ugovora. 

24sedam/N.V.
"Hurricane"

- Naši ljudi vole da dramatizuju svaku situaciju. Svakom kolektivu dođe kraj. Istekao nam je ugovor, ne mrzimo se međusobno, ne bijemo se – započela je Ksenija, a Ivana se nadovezala i naglasila da im je pored toga potreban i odmor.

- Teško je kada kažeš “raspadaju se”, uopšte nije tako. Radile smo na inostranom tržištu, svašta se izdešavalo, stvarno nam je potrebno da se malo odmorimo i to je jedina prava istina. Posle “Favorita” smo ušle u mašinu, nismo imale predahe ni malo – rekla je pevačica, a Sanja je dodala:

- Od samog starta je bilo spekulacija da nećemo dugo trajati. Uspele smo dosta za kratak period. Imamo jednu Evroviziju iza sebe, nekoliko hitova, nastupa koliko... Ženske grupe se uvek povezuju sa nekim tinejdž razdobljem, mi zaista imamo dosta godina, za neki takav koncept. Ne kažem da je to razlog, ali je možda neko moje unutrašnje opravdanje zašto treba doći do nekog razrešenja. Neki faktori koji deluju možda marginalno kada se skupe na jednom mestu, može da dođe do kulminacije. Zadovoljne smo svime što smo uradile i stvarno malo da danemo dušom - rekla je pevačica i demantovala da među njima ima zle krvi. Naprotiv, ona je spremna da im pokloni i pesmu.

Profimedia
"Hurricane"

- U poslednje vreme volim da se bavim autorskim delom i odlučila sam da im napišem prvu pesmu ukoliko žele da nastave da se bave pevanjem. Niko ih ne poznaje bolje u muzičkom smislu od mene. Još jedan demant da postoji zla krv između nas.

Ksenija Knežević demantovala je navode o svojim kašnjenjima i odbijanju gostovanja u emisijima, za šta se, takođe, jedno vreme verovalo da je razlog raspada grupe.

- Jedino nisam gostovala kada sam imala koronu, da kasnim dešava nam se svima. To je laž – poručila je Ksenija, a Sanja je prokomentarisala teoriju mnogih, da je smatrala da je najbolji vokal u grupi, te da su joj druge devojke samo pratnja.

- Onda ne bih mogla da izdržim ni pola godine da imam takav stav. Ova grupa sadrži članice koje doprinose na određeni način. Svaka je imala priliku da se dokaže i pokaže – zaključila je Sanja

 

Kada su se povela medijska nagađanja o uzrocima za prestanak zajedničkog rada, jedan od njih bio je i taj što devojke navodno zarađuju po 300 evra po nastupu, što im je bilo malo, a pevačice su sada progovorile i o tome.

ATAImages/ Antonio Ahel
"Hurricane"

- Koliko priče o tih 300 evra, nećemo da pričamo o ciframa. Nikada nismo ovoliko zarađivale ranije, novac nije problem. To nije razlog svakako jer smo obezbeđene – rekla je Sanja, a na pitanje o najlepšim zajedničkim uspomenama, sve tri su se raznežile.

- Ne mogu da se setim ničega konkretno, mnogo toga se desilo za pet godina. Bila su nam zanimljiva putovanja, jurcanja, nespavanja – rekla je Ivana tužnim glasom, a Ksenija je dodala:

- Toliko smo se dobro upoznale... U kombiju smo imale onu plišanu igračkicu koja ima dve strane, jednu ljutu i srećnu, okretale smo je u zavisnosti od našeg raspoloženja. U poslednje vreme je bilo više ove druge, ljute strane...

Iako je Ksenijin otac, pevač Nenad Knežević Knez izjavio da ga ne dotiče preterano što grupa "Hurricane" više neće postojati, pevačica je sada priznala da se on rasplakao kada je za to čuo.

ATAImages/ A.A.
"Hurricane"

- Šalim se. Podržava me u svemu što odlučim, rekao je bolje sada kada ste najjače nego posle – istakla je Ksenija i potom najavila nove projekte.

- Imamo tu američku turneju u septembru, snimićemo još dve, tri pesme.

Sanja, Ksenija i Ivana, još uvek imaju nastupe skoro svakog dana, što po klubovima, što na privatnim proslavama, a kao i svakom izvođaču, i njihova je želja da napune Arenu, što i nije nemoguće.

- Mi bismo volele, ko to ne bi voleo. Prvi koncert nam je bio na gostovanju kod Maje Berović, mogao bi da bude i poslednji – istakla je Ivana, a sve tri su za kraj razgovora za Blic, zaključile da će razmisliti o toj ideji.

Bonus video:

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti