Otkriveno koliko novca je Konstrakta zaradila posle Evrovizije! "In corpore sano" se dobro prodaje!

19.05.2022

09:00

1

Estradni menadžeri smatraju da Ana Đurić osim pregledima na mrežama, može da uveća i cenu nastupa

Otkriveno koliko novca je Konstrakta zaradila posle Evrovizije! "In corpore sano" se dobro prodaje!
Konstrakta - Copyright Konstrakta Promo/RTS

Ana Đurić Konstrakta nije odnela prvo mesto kako su se mnogi nadali i očekivali, ali je navnodno bar zasluženo zaradila nakon Pesme Evrovizije gde je ostavila veoma pozitivno mišljenje kako o sebi tako i o Srbiji.

Pesma "In corpore sano" i dalje se peva, svi pljeskaju, prave parodiju, a tako je još otkako se prvi put u Srbiji predstavila na "Pesmi za Evroviziju ’22".

Ona će sada nastaviti da radi sa svojim bendom "Zemlja gruva", a već se govori o ciframa za nastupe koju može da uzme.

Kako je već njen hit postao i planetarno popularan, našao se na Global viral listi Spotifaja, na kojoj je zauzela 23. mesto, i tako se i po tome izdvojila jer u Srbiji to još niko nije uspeo.

Antonio Ahel/ATAImages
Konstrakta

Najpre iz tog razloga, njena cena nastupa definitivno neće biti ista, a estradni menadžeri iz Srbije prognozirali su koliko je i tu "skočila".

Prema proceni estradnih menadžera Saše Mirkovića i Saše Đurića ona će za predstojeće nastupe uzeti mnogo više novca, ali smatraju da je ona najpre festivalski izvođač.

- Možda će sad posle Evrovizije moći da zaradi od 1.500 do 3.000 evra po nastupu, i to u najboljem slučaju. Što se tiče njene zarade od pregleda na Jutjubu i striming platformama, ona, s obzirom na to da leti nema puno pregleda, od evrovizijske pesme u ovom tromesečju može da zaradi oko 30.000 evra, najviše do 60.000 evra sveukupno - smatra Mirković, dok za razliku od njega, njegov kolega Saša Đurić tvrdi da postoji mogućnost da Konstrakta zaradi i do 10.000 evra po jednom koncertu.

AP/Luca Bruno
 

- Konstrakta je bila odlična, ja bih iskreno voleo da ona može da zaradi i pet i deset puta više nego što je realno da će da zaradi u našoj zemlji. Ona je to zaslužila, ali koliko će taj njen fazon proći ovde na terenu, to je pitanje... Po mom mišljenju i iskustvu, realna cena njenog nastupa, s obzirom na njenu priču i koncept, bila bi 10.000 evra. Ona treba maksimalno da iskoristi taj hajp koji sada ima. Želim joj svu sreću u tome - rekao je Đurić za domaće medije.

Poznata je činjenica da se za milion Jutjub pregleda plaća u proseku oko 1.000 evra, što znači da je zarada od 15 miliona pregleda Konstraktine pesme sa festivala Pesma za Evroviziju '22 oko 15.000 evra, a isti iznos će imati i od svih pregleda sa nekoliko snimaka sa zvaničnog kanala Evrovizije.

Printscreen/RTS
 

Treba napomenuti da Konstrakta ovu zaradu od kanala "RTS Pesma Evrovizije - zvanični kanal" deli napola s Javnim servisom, što znači da je "teža" za 7.500 evra, dok se zarada od evrovizijskog kanala deli napola između njih i RTS, a RTS polovinu svog dela daje izvođaču, tj. Konstrakti (3.750 evra).

Osim Jutjuba, daleko više se zarađuje od preslušavanja i skidanja muzike sa ostalih digitalnih platformi, kao što je npr. već pomenuti Spotifaj. Tu cena za milion strimova iznosi u proseku od 3.000 do 3.500 evra. Trenutno na ovoj platformi Konstrakta ima nešto malo manje od tri miliona pregleda, što znači da, s obzirom na to, i ovde deli zaradu po pola sa RTS, od ove platforme trenutno na računu ima oko 5.000 evra više, dok je na zvaničnom Spotifaj kanalu pesma postavljena tek u utorak, pa će i od nje imati određenu zaradu u narednom periodu.

Dakle, kada se sve izračuna, do sada je Ana od pesme s latinskim nazivom zaradila 16.000 evra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike