„Desilo mi se sve što sam otpevao..." Igor Starović otvorio dušu u jednom od poslednjih intervjua

17.05.2022

15:32

0

Pevač je preminuo danas, 17. maja, posle kraće bolesti

„Desilo mi se sve što sam otpevao..." Igor Starović otvorio dušu u jednom od poslednjih intervjua
balkan_awards_25022021_0017 - Copyright ATAImages/ G.G.

Igor Starović, frontmen „Divljeg kestena", preminuo je danas u 56. godini posle kraće bolesti. U jednom od poslednjih intervjua otvorio je dušu, pa objasnio kako je doživljavao muziku, gledao na život, kao i ljude oko sebe. Tada, pevač je ispričao kako nikada nije osećao potrebu da se „vine do samih zvezda", pa se osvrnuo i na jednu pesmu svog benda, koja mu je bila omiljena.

- Pesme koje je sama publika odabrala kao najlepše su mi omiljene, ali kada bih morao da izdvojim neka to bude „Kristina", „Svrati ponekad", „Samo da te ne volim"... Ma, ne mogu da prestanem da ih nabrajam – nasmejao se bio Igor pa naglasio kako „Kristina" i zaista postoji.

„Sve su mi se pesme desile"

- „Kristina" nije posvećena nikome. Kada se osvrnem iza sebe shvatam da su moje pesme imale ambicije anticipirajući karakter, znači nisam pisao i izmaštao ih kao proslediću nekog prethodno emotivnog iskustva, već sam „ušao u film" i zamislio situaciju i emociju koja je proizašla iz neke ljubavi. Sve, ali sve pesme su mi se kasnije nekada i mnogo kasnije događale u mom intimnom životu. Do zadnje strofe i note, zaista. Ali tada kada sam ih stvarao nisu, čudno je to, ali istinito. Verovatno je to i glavni razlog zašto me ne mali broj puta novinari, ali i ljubitelji naše muzike pitaju upravo ovo tvoje pitanje… Iskrene su do poslednje kapi emocije - govorio je za „Pokazivač".

Igor Starović ATAImages/Antonio Ahel
 

Kako je tada naveo, naučio da ne treba da žuri, te da ne sme da bude brži od sebe, svoje muzike i svojih godina, jer onda „nikad neće doći do vrha".

Na konstataciju da se mnogi baš brzo proslave, pa još brže padnu i budu zaboravljeni - govorio je da nikad i ništa ne može na brzinu.

- Kako stara poslovica kaže: „Kako seješ, tako žanješ". Mada, ne postoje pravila, ja mislim da svaki umetnik ima svoj put. Mnogi mladi ljudi mi se često obrate za savet i prirodno je da je mladost brzina, žustrina, ali se ne može na brzinu, takvi su i rezultati na kraju - pričao je Igor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike