„Poslali smo dva upozorenja, izričitu zabranu..." Šta sve stoji iza drame u Hrvatskoj zbog MC Stojana?

16.05.2022

21:14

0

Velika frka je nastala pošto je u tamošnjim medijima osvanula informacija da će naš pevač „po stolu uzeti oko 8.000 dinara za nastup u muzeju"

„Poslali smo dva upozorenja, izričitu zabranu..." Šta sve stoji iza drame u Hrvatskoj zbog MC Stojana?
MC Stojan - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Hrvatska javnost nimalo blagonaklono nije dočekala informaciju koja se pojavila u tamošnjim medijima - da će MC Stojan u junu održati koncert u „Muzeju za umetnost i obrt". Dok se karte, navodno, uveliko prodaju za 120 kuna (oko 1.800 dinara po osobi), te 600 po stolu (što iznosi oko 8.000 dinara) prema „Entrio.hr", portal „24sata.hr" opisao je čitav potez kao „hladan tuš".

Prema naslovu u kom je Stojan nazvan „cajkerom", što bi bio pogrdan izraz za pevača, narod uveliko negoduje zbog toga što bi „on trebalo da nastupi u pomenutom muzeju".

- O ovom događaju saznali smo iz medija, kao i vi. Kada smo saznali da se na društvenim mrežama oglašavaju različiti događaji u MUO-u bez našeg znanja i dozvole, organizatorima smo nekoliko sličnih događaja, kao i zakupcu restorana, poslali upozorenje i zabranu korišćenja imena „Muzeja za umetnost i obrt" u bilo koju svrhu bez našeg ovlašćenja, što je u ovom slučaju reč, te ih upozorili da se ne mogu koristiti bilo koji prostori MUO-a za bilo kakve javne događaje bez naše izričite dozvole, koju, naravno, nismo dali jer nismo o njima ni bili obavešteni. Smatrali smo da je time problem rešen jer su neki od oglašavanih događanja otkazani - objasnio je čelnik muzeja Miroslav Gašparović za „Index.hr", pa nastavio:

- Tek smo jutros otkrili da organizator za kojeg pitate nije promenio mesto događaja, što nam je potvrđeno na direktan upit. Opet smo poslali drugo upozorenje i izričitu zabranu korišćenja bilo kojeg prostora MUO-a bez našeg odobrenja. S obzirom na to da organizator toga događanja nije kontaktirao nikoga u MUO-u niti ikada dobio bilo kakvu dozvolu, smatramo da je ovime priča završila.

- Naravno, u slučaju da se ova bespravna zloupotreba imena i ugleda MUO-a nastavi, preduzećemo sve moguće legalne mere da to sprečimo, te ćete o tome biti pravovremeno obavešteni - poručio je zatim, pišu pomenuti mediji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MC STOJAN (@mc_stojan)

 

Ekipa 24sedam je ovim povodom kontaktirala MC Stojana, koji je ostao zatečen pošto smo mu objasnili šta se događa. On nije osporio da u muzeju ima zakazan nastup, međutim, priču o tome da se nadređeni bune te da će mu otkazati koncert, nije komentarisao već je kratko rekao da ne zna o čemu se radi, a o tome možete čitati na OVOM linku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike