Konstrakta stigla u Srbiju: Na aerodromu dočekana ovacijama - otkrila šta će prvo da uradi (FOTO/VIDEO)

15.05.2022

10:09

0

Sa 312 poena Konstrakta se našla na petom mestu

Konstrakta stigla u Srbiju: Na aerodromu dočekana ovacijama - otkrila šta će prvo da uradi (FOTO/VIDEO)
konstrakta nemanja v (4) - Copyright 24sedam/Nemanja Vujčić

Srpska predstavnica Ana Đurić Konstrakta danas je sletela na aerodrom "Nikola Tesla" na svom putu iz Torina, gde je predstavljala našu zemlju na "Pesmi Evrovizije 2022".

Ana se po sletanju na beogradski aerodrom obratila novinarima.

- Nisam očekivala da ćemo biti peto mesto, pogotovo nakon glasova žirija. Dobro smo prošli, od publike, čak i od žirija nije loše. Odlični smo - rekla je Konstrakta, pa nastavila:

- U avionu je bilo super, dobili smo tortu i šampanjac, slikali se, dobili i najavu iz pilotske kabine, hvala im.

- Ova pesma ima taj viralni potencijal, treba neko vreme da se ukači. Svakog dana je sve više i više njih pevušilo. Ta evrovizijska publika pomno prati sve, u jednom trenutku u sali nisam čula sebe od aplaudiranja publike, baš to nisam očekivala. Imala sam tremu u toj polufinalnoj večeri da to prođe sve kako treba, bio je drugačiji zvuk od svih proba koje smo radili. Ali snašla sam se kasnije, pogotovo kad se publika uključila.

- Podrška koju smo mi dobili od svih naših ljudi je neuobičajeno velika, baš mi je drago. 

- Sada umetnica planira da bude nevidljiva u narednom periodu. Stupa na snagu projekat "Umetnica je nevidljiva". Ozbiljno vam kažem, nestajemo na neko vreme da se malo saberemo i posvetimo drugim stvarima.

Konstrakta je završila na visokom petom mestu prestižnog muzičkog takmičenja koje se ove godine održavalo u Italiji. Umetnica je osvojila inače, drugo mesto po broju glasova publike, a u jednom trenutku se našla i na prvoj poziciji. 

Mama, kidaš!

- Morala sam da se javim njima, naravno, vikali su "Mama, kidaš", jedva čekam da odem da ih vidim sad. I da jedem nešto kuvano.

Konstrakta je otkrila i da li misli da je nešto namešteno, te ko je bio njen favorit.

- Ne mislim da je bilo šta namešteno. Što se tiče organizacije, da, malo je bilo... To je dalo neki italijanski šmek (smeh). Oni su lagani, ali na kraju je sve bilo u redu. Meni se na kraju svidela Portugalija. Britanac je imao veliku podršku tamo, pesma uđe u uši kada je čuješ više puta. Ali Portugalija je nešto što ja volim.

Sa 312 poena Konstrakta se našla na petom mestu, od čega je 225 poena dobila od publike, dok je od stručnog žirija dobila 87 poena. 

Odmah posle proglašenja pobednika, Konstrakta je u razgovoru sa voditeljkom Duškom Vučinić sumirala utiske i priznala da su ona i njen tim zadovoljni plasmanom. 

O čemu je još Konstrakta pričala pogledajte u nastavku.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike