„Fenomen Konstrakta“! Nemački mediji pružili podršku Srbiji: Spremite dlanove

14.05.2022

15:53

0

Stih „Umetnica mora biti zdrava“ zarazio je apsolutno sve

„Fenomen Konstrakta“! Nemački mediji pružili podršku Srbiji: Spremite dlanove
evrovizija drugo vece konstrakta1 - Copyright Printscreen/YouTube

Ana Đurić Konstrakta i njena numera „In corpore sano“ oduševili su široke narodne mase, a o srpskoj predstavnici Evrosonga naširoko pišu i strani mediji. 

Naime, naslovi u nemačkim medijima koji se tiču umetnice počinju sa „Fenomen Konstrakta“. List „Štutgarter nahrihten“ naziva je „srpskom Lejdi Gagom“ – i ujedno donosi procenu o šansama predstavnice Srbije na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, prenosi DW.

Profimedia
Konstrakta

 

„Broj pregleda nastupa sa pesmom „In Corpore Sano“ odavno je premašio broj stanovnika Srbije i iznosi preko 14 miliona. I njena prva proba u Torinu takođe je naišla na veliko interesovanje u internetu.“

Stih „Umetnica mora biti zdrava“ zarazio je apsolutno sve, a čuveni „Spiegel” poziva sve da nauče reči „Biti zdrava”, kao i da pripreme dlanove.

- Izgleda da je refren – „Umetnica mora biti zdrava, biti zdrava, biti zdrava…“ – u pandemijskim vremenima pogodio nerv njenih zemljaka“, piše list iz Štutgarta.

Printscreen/Spiegel
Nemački mediji o Konstrakti

Ni sama pevačica i kompozitorka ne može baš do kraja da objasni iznenadni i kasni uspeh. Slika i ton su na beogradskom takmičenju prema njoj jednostavno bili u skladu: „U publici je kliknulo i onda je išlo samo od sebe“ - navodi se u tamošnjim medijma. 

Od trenutka kada je Konstrakta odnela pobedu na „Pesmi za Evroviziju“, interesovanje za umetnicu ne prestaje da jenjava. Broj njenih nastupa se povećao, kao i trka u kladionicama. Prognoze se menjaju iz trenutka u trenutak, a naša predstavnica se prema proceni kladionica odlično kotira i nalazi se na šestom mestu. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike