Šabački vašar otišao na Evroviziju! Ko su predstavnici Moldavije koji su osvojili Srbe: Braća u odelu zasvirala užičko (VIDEO)

11.05.2022

11:35

2

Ukoliko je suditi prema komentarima tviteraša, ova zemlja je prevazišla sve granice očekivanja u pozitivnom smislu i ostavila poseban utisak

Šabački vašar otišao na Evroviziju! Ko su predstavnici Moldavije koji su osvojili Srbe: Braća u odelu zasvirala užičko (VIDEO)
Evrovizija 2022 - Copyright Profimedia

Tokom prethodne večeri, ceo region je bio prikovan za male ekrane i iz svojih fotelja pratio uživo prenos iz Torina, gde se odražava Pesma Evrovizije. Kroz velelepnu halu „Pala Olimpico“ sinoć su odzvanjale pesme 17 zemalja, a samo njih 10 je imalo tu sreću da se plasira u finale Evrosonga. 

Svaka od zemalja finalistkinja je zaslužila sve čestitke, a ako je suditi prema komentarima na društvenim mrežama Moldavija je ipak prevazišla sve granice očekivanja u pozitivnom smislu i ostavila poseban utisak na Srbe. 

Profimedia
Predstavnici Moldavije na Evrosongu

 

Rok grupa „Zdob şi Zdub i Advahov Brothers“ pobrala je sve simpatije širokih narodnih masa, i dok se jedni šale na njihov račun, prema mišljenju mnogih, zaslužili su visok plasman, pa čak i pobedu.

Tako je sinoć posle njihovog nastupa i tradicionalnog zvuka, Tviter bukvalno "goreo".

- „Moldavija da pobedi ne bi mi bilo žao. Rek'o sam, šta sam rek'o“, „Moldavija je moj favorit, nema žurke bez harmonike“, „Moldavija nam ukrala užičko kolo“, „Vidi braću u odelima, opletoše užičko kolo, bravo Moladavija“, Rokeri s Moravu in the house“, „Najluđa, šabački vašar posetio Italiju“, „Bregović pisao pesmu 100%“, „Najzad da neko opljačka Bregovića“, „Srbija poslala Moldaviju na Evroviziju“... - bili su brojni komentari na ovoj društvenoj mreži.

Profimedia
Evrovizija

 

Ono što malo ko zna o ovoj grupi jeste da su Braća Avdahov moldavski folklorni duo koji je osnovan 2005. godine. Zbog svoje popularnosti, njihov sastav se proširio i od 2020. godine broje 45 članova. Ovaj sastav je udružio snage sa folk-rok grupom „Zdob ši Zdub“ i napravili su, prema rečima mnogih, odličnu numeru pod nazivom „Trenulețul“, koja preti da odnese pobedu na Evrosongu.

Podsetimo, drugo polufinalno veče Evrosonga održava se u četvrtak, kada će nastupiti naša predstavnica Ana Đurić Konstrakta, a ako budemo imali sreće, gledaćemo je i u subotu u velikom finalu. 

Za sada, svoje mesto u završnici takmičenja, odnosno prvog polufinala, obezbedile su: Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugalija, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike