Odustala od borbe sa bolešću, sada čeka najgore: Voditeljka se potresnim rečima javno oprostila od svih

10.05.2022

12:35

0

Debora Džejms se pet godina lečila od retkog oblika kancera, ali je sada napustila bolnicu i došla kući da bude sa porodicom

Odustala od borbe sa bolešću, sada čeka najgore: Voditeljka se potresnim rečima javno oprostila od svih
Instagram printscreen/bowelbabe

Priča voditeljke BBC-a Debore Džejms veoma je rastužila mnoge još pre pet godina kada je saznala da boluje od kancera, a sada je bacila u očaj sve one koji pomno prate njeno zdravstveno stanje jer je odustala od lečenja i ostavila oproštajno pismo. 

Ona je obolela od neizlečivog raka creva za koji je saznala 2016. godine i od tada je čekala svoj kraj jer su joj rekli da će živeti još pet godina. Iskustva o lečenju i lavovsku borbu redovno je delila na svojoj Instagram stranici, pa je to uradila i sada, objavivši da je izašla iz bolnice i da se oprašta od svih.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deborah James (@bowelbabe)

 

- Ovo je poruka koju nikada nisam želela da napišem. Probali smo sve, ali moje telo jednostavno ne želi da učestvuje u tome. Moje aktivno lečenje je gotovo i sada sam prebačena na kućno lečenje, a moja neverovatna porodica je oko mene i moj fokus je da se pobrinem da me ništa ne boli i da provedem što više vremena sa njima - napisala je voditeljka na ovoj društvenoj mreži, a ovu objavu lajkovalo je skoro 200.000 ljudi, a njih oko 35.000 ostavilo poruke podrške, ljubavi i poštovanja.

- Niko ne zna koliko mi je vremena ostalo, ali nisam u stanju da hodam, spavam većinu dana, a većina stvari koje sam uzimala zdravo za gotovo su mi sada kao san. Znam da smo uradili sve što smo mogli...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deborah James (@bowelbabe)

 

Ali čak i sa svim inovativnim lekovima protiv raka na svetu ili uz neko magično, novo otkriće, moje telo jednostavno više ne može da nastavi. Tokom više od pet godina pisanja o tome kako sam mislila da će mi to biti poslednji Božić ili kako neću dočekati svoj 40. rođendan ili videti svoju decu kako polaze u srednju školu, zapravo nikada nisam zamišljala da ću napisati onu u kojoj se zaista opraštam.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deborah James (@bowelbabe)

 

Mislim da je to bila neka buntovnička nada u meni. Niko ne može da kaže da je poslednjih šest meseci bilo ljubazno prema meni. Sve to što prolazim je srceparajuće, ali okružena sam sa toliko ljubavi da ako išta može da mi pomogne, onda je to ovo - napisala je Debora pred kraj.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti