„Prvi put u istoriji Evrosonga da se ovako nešto dešava" Konstrakta ostavila neizbrisiv trag!

08.05.2022

08:02

0

Ovogodišnja predstavnica Srbije trenutno boravi u Torinu, gde se vredno priprema za drugo polufinale šoua, 12. maja, kada će se predstaviti publici

„Prvi put u istoriji Evrosonga da se ovako nešto dešava" Konstrakta ostavila neizbrisiv trag!
konstrakta ata (4) - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Ljubitelji „Evrovizije" broje sitno - kako takmičenje počinje 10. maja, u Torinu. Predstavnica Srbije Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta, izvešće pesmu „In corpore sano" u okviru drugog polufinala i za finale će boriti sa: Finskom, Izraelom, Azerbejdžanom, Gruzijom, Maltom, San Marinom, Australijom, Kiprom, Irskom, Severnom Makedonijom, Estonijom, Rumunijom, Poljskom, Crnom Gorom, Belgijom, Švedskom i Češkom Republikom.

Inače, njena pesma sadrži kako srpski, tako i latinski jezik, što se dešava prvi put u istoriji ovog šoua. 

- Stihovi su na srpskom i latinskom jeziku, to se prvi put dešava u istoriji „Evrovizije", samo da se zna - navodi se u tekstu o tajni Konstraktinog inovativnog performansa na „Eurovision.tv".

Ovo je, naime, prvi put ne samo da pesma sadrži latinski, već i da se izvodi u kombinaciji sa drugim jezikom.  

- Konstrakta nas vodi kroz tri minuta muzičke meditacije o fizičkom i mentalnom zdravlju, važnosti univerzalne zdravstvene zaštite i pogrešnom fokusu društva na standarde lepote - piše, takođe, na sajtu „Evrosonga".

Konstrakta ATAImages/Antonio Ahel
 

Podsetimo, 66. takmičenje za „Pesmu Evrovizije" počinje 10. maja i televizijskim putem ćete moći da ispratite sva dešavanja od 21 sat na Prvom programu RTS-a i RTS Svet-a. Prema već utvrđenom redosledu, ove večeri će se na velikoj sceni predstaviti sledećih 17 izvođača: Albanija, Letonija, Litvanija, Švajcarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Holandija, Moldavija, Portugalija, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška i Jermenija.

Slogan ovogodišnjeg šoua je „Zvuk lepote“ (Sound of Beauty).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike