Pre muzike bio je državni prvak u odbojci! Put Amara Gileta turbulentan - od sportiste, preko pravnika do muzičke zvezde

29.04.2022

17:19

0

Autor: Marija Mitić

Jedan dan, pre skoro čitavu deceniju, promenio je čitav život Jašarspahića

Pre muzike bio je državni prvak u odbojci! Put Amara Gileta turbulentan - od sportiste, preko pravnika do muzičke zvezde
Amar Gile Jašarspahić - Copyright ATAImages/ M.M.

Amar Gile Jašarspahić i više je nego uspešan u muzičkim vodama u kojima pliva nešto više od deset godina. Međutim, malo ko zna da je pre nego što je počeo da peva bio veoma uspešan u svetu sporta.

Naime, Gile je aktivno trenirao odbojku pa je čak i sa klubom u kojem je igrao, postao državni prvak i to sedam puta. Osim toga, pokušao je i da studira prava, međutim, život ga je naveo put muzike, koji je očigledno bio pravi izbor za njega.

- Uvek sam želeo da budem uspešan, iskreno da kažem. Hteo sam da budem sportista, godinama sam trenirao odbojku i bio sam prvak države sedam puta. Igrao sam za reprezentaciju i to nije mala stvar. Zapostavio sam i školu radi sporta, ali ne donosi dovoljno taj sport kod nas, u Bosni, tako da sam morao da se odlučim za nešto drugo. Majka je želela da ja budem pravnik, ali sam bio malo nestašan (smeh). Pokušao sam ali i majka je shvatila da to nije za mene i savetovala me da idem u muzičke vode i evo tu sam gde jesam - otkrio je Gile u Grand Magazinu.

ATAImages/ M.M.
Amar Gile Jašarspahić

Amar priznaje da i sada ponekad ne može da poveruje šta mu se sve izdešavalo u proteklih deset godina, tačnije otkako je pobedio u "Zvezdama Granda".

 

- Kada se probudim, malo ne mogu da verujem da je toliko vremena prošlo i da mi se život toliko promenio, da sam i izgubio i dobio u tim godinama. Ipak najvažnije je da sam našao svoj pravi put i da gradim karijeru na zdrav način. Mnogo mi je ta karijera donela lepog u životu.

Podsećanja radi, Amar Gile Jašarspahić se na takmičenje "Zvezde Granda" prijavio sasvim slučajno, o čemu je u više navrata govorio u javnosti.

ATAImages/ Antonio Ahel
Amar Gile Jašarspahić

- Bio je neki dernek, prijatelj je čačkao nešto po internetu i našao informaciju da je poslednja sezona ''Zvezda Granda'' i da je audicija u Zrenjaninu. Mi smo zapucali tamo sa golfom dvojkom i kada smo stigli, prijavio sam se prvi da otpevam da bih što pre završio. Kada je Saša Popović video odakle sam došao odmah mi je sredio matricu i sve po redu - rekao je pevač.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike