Najbizarnija teorija zavere do sada! Posle slova „Z", Konstrakta na udaru zbog masona? (FOTO)

28.04.2022

06:45

1

Pred sam odlazak na „Evroviziju" koja će se ove godine održati u Torinu, pevačica nema mira

Najbizarnija teorija zavere do sada! Posle slova „Z", Konstrakta na udaru zbog masona? (FOTO)
finale_pesma_evrovizija_05032022_0283 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Ana Đurić Konstrakta samo što nije otišla u Torino, gde se ove godine održava „Evrovizija". Srbiju će predstavljati sa pesmom „In corpore sano", a čuveni trofej je, inače u Italiju odnela grupa „Maneskin" s numerom „Zitti e buoni".

Konstrakta će na „Evrosongu 2022" nastupati u drugoj polufinalnoj večeri. Njena pesma se nalazi među šest nominovanih za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja, po izboru portala „Eurostory.nl".

Pohvale na sve strane

Žiri je ocenio da je prva rečenica pesme „Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl“ među onima koje se najviše pamte u istoriji „Pesme Evrovizije“, a dodaju i da slezina nikad nije pomenuta na evrovizijskom takmičenju. Navode i da je ostatak teksta „prilično bizaran“, ali i „koherentan“.

Otkako je dobila „titulu" ovogodišnje predstavnice, međutim, gotovo da - nema mira, kako od pozitivnih, tako i sumnjičavih, te negativnih komentara onih koji svim silama pokušavaju da „pronađu razna skrivena značenja" u pevačicinim potezima.

Posle Pilata, a onda i slova „Z", koji su svakako privukli ogromnu pažnju, pojavila se i fotografija koja insinuira „Konstraktino slanje izvesnih poruka javnosti" i povezuje je s masonima.

- Tek se otkrivaju razmere Konstraktinog subliminalnog odašiljanja poruka ovom napaćenom narodu... Šest trouglova, slučajnost? - piše u jednoj objavi sa Instagrama koju je i Ana sama podelila na svom profilu.

 

 

Na njoj, iscrtano je „gde se navodno nalaze trouglovi", kao i neizbežno svevideće oko. Kontroverzni vlastodršci iz senke - samo je jedan među raznim opisima masonerije, a sada, zbog jednog kadra s nastupa, sumnja se da je Konstrakta jedna od njih.

- Pronađimo truglove - odreagovala je ona, pak, a u već poznatom stilu istrpela, najblaže rečeno, provokaciju s interneta.

Ana Đurić Konstrakta, Instagram screenshot / konstrakta
 

Podsetimo, nekoliko dana ranije Ana je bila na meti oprečnih komentara zbog vaskršnje fotografije na kojoj su stolovi u obliku slova „Z" što je trenutno simbol ruske akcije na Ukrajinu. Na taj način, pojedini tviteraši su od ove objave iskreirali teoriju zavere i fotografiju povezali sa aktuelnom političkom situacijom i nemirima u toj zemlji.

RTS je brzo i oštro demantovao insinuacije na Konstraktin račun, a i dramaturškinja Biljana Srbljanović se oglasila, pa istakla kako deli isto mišljenje.

- Činjenica da ljudi namerno tvituju optužbe na engleskom, taguju Evrosongove zvanične naloge i prave intrigu tamo gde je nema, može da nanese veliku štetu Konstraktinom nastupu, ako bude morala da demantuje, objašnjava, da se pravda zbog izmišljotina, a svi znamo da je to nemoguća misija. Mnogo smo gadan svet. Zavidan i podao - napisala je Biljana na Fejsbuku između ostalog.

Celu dramu u vezi sa Konstraktom i stolovima u obliku slova „Z“ nazvala je „osvetom mediokriteta" i dodala da je u pitanju koncept „Neka Konstrakti crkne krava“.

Biljana Srbljanović, Printscreen Facebook/Biljana Keller
 

Inače i sama Konstrakta se oglasila povodom novonastale hajke protiv nje i odgovorila teoretičarima zavere obraćajući im se na društvenim mrežma uz tri rečenice:

- „Danas sam shvatila, ipak je ravna“, „2Pak je živ“ i „I svemir je ravan“ - napisala je ona na Instagramu.

Podsetimo, RTS je izdao saopštenje u kom je izričito odbacio sve negativne insinuacije na račun Konstrakte.

- Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na „Pesmi Evrovizije", zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“. Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu - navodi se u saopštenju.  

- Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno. Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu - dodato je.

Prethodno pomenuta masonerija tako i nije uspela da zaživi - jer za time nije bilo nikakve potrebe. Svakako, daleko su glasniji oni koji joj priželjkuju uspeh i dosta sreće u predstojećem angažmanu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike