Kod Mace može svašta, ali jedno posebno na Vaskrs - nikako! „Mislim da je to nepristojno, u najmanju ruku"

24.04.2022

17:26

0

Voditelj provodi praznik u porodičnom okruženju, zahvalan na svemu što ima

Kod Mace može svašta, ali jedno posebno na Vaskrs - nikako! „Mislim da je to nepristojno, u najmanju ruku"
Dragan Marinković Maca ATAImages/Antonio Ahel - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Dragan Marinković Maca objašnjava kako je, bio praznik ili ne, zahvalan na svemu što ima u životu. Svakako, Vaskr provodi strogo u krugu porodice i tvrdi - da nikada neće imati i dokaze za to. 

- U skromnom krugu porodice. Mislim da je to pitanje vere ili ideologije, to slavlje bilo kog praznika. Ne mislim, niti ću ikada u budućnosti da stavljam slike, niti će me paparaci hvatati po crkvi, u najmanju ruku mislim da je to nepristojno. To je porodični praznik i u krugu svoje porodice ću biti, kako treba i kako Bog zapoveda - počeo je Maca za „Pink.rs" pa nastavio o tome koliko misli da se Vaskrs danas razlikuje od onoga kada je on bio dete. 

Sve je postalo „fejk", od slavlja do običaja!

- Sve se razlikuje, koja god da je vera u pitanju. Rođen sam u Sarajevu za vreme meseca Ramazana, taj miris ramazanskog somuna, pa kad je ponoć za katolički Božić, išlo se u katedralu... Sada to više nema veze, ni u jednoj veri. Sada svuda, kao i kod nas, svaka slava je postala „Ivkova slava", šesnaest muzika, da ne spominjem prase na stolu na posnim slavama, to „gori" kao da je svadba. Sve je postalo „fejk" od slavlja do običaja. Verovatno to što su „komunjare" prešle u neku veru, pa tako koliko veruju, tako i obeležavaju. Oni su nas urnisali i mislim da je to logičan sled događaja. Mislim da je stvar vaspitanja i odgajanja, kod porodičnih ljudi se takve stvari ne mogu desiti.

Naslednike, s druge strane, ne planira da posebno obraduje na ovaj dan.

Dragan Marinković Maca ATAImages/ A.A.
 

- Nisu mali, veliki su da bih morao nešto specijalno da ih obradujem. Bitno je da su mi živi i zdravi, svako jutro prislužim tamjan, pomolim se Bogu i to je moja najveća radost. Pomolim se za njihovo zdravlje i napredak svih mojih najmilijih. Ne treba mi praznik da bih bio zadovoljan onim što imam i zahvalio se Bogu na tome - otkriva voditelj, koji uživa da sa svojom Jovanom zajedno farba jaja. 

- Zajedno ćemo, naravno. Navikli smo da budemo kući tog dana i farbamo zajedno, to je nešto milo, slatko i drago. Okupićemo se sa porodicom, jeste da smo često na raznim destinacijama, ali smo uvek u mislima tu. Ovo je nikad bolji povod da budemo na okupu i uživamo u porodičnom okruženju - zaključio je za pomenute medije. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike