Milan Stanković otputovao u Grčku! Pevač proslavlja Vaskrs na Hilandaru (FOTO)

24.04.2022

14:47

1

Poslednjih godina značajno je promenio svoj životni stil, a preko potrebni mir pronašao je obilazeći manastire

Milan Stanković otputovao u Grčku! Pevač proslavlja Vaskrs na Hilandaru (FOTO)
Milan Stanković - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Milan Stanković je mnoge oduševio pošto je putem društvene mreže Instagram pokazao da ove godine Vaskrs proslavlja u manastiru Hilandar, u Grčkoj. 

Lepim kadrovima je zasigurno privukao veliku pažnju svojih fanova, kao i brojne reakcije u okviru „storija" koje je objavio. 

Inače, poznato je da je Milan veliki vernik, kao i to da je razmišljao da se zamonaši. Jednom prilikom u ispovesti za „Objektiv" objasnio je zašto mu je vera važna, te u kolikoj meri, pa progovorio i upravo o tim navodima - da želi da okači mikrofon o klin. 

- Kršten sam još kao beba da bih preživeo, a preživeo sam mnogo u svom kratkom životu. Svi mi imamo stremljenja, želje, planove, uspehe, ideje. Velike darove mi je dao Bog, a s tim ide i veliki krst. Ali, u ludilu ovog vremena, duhovno slepi, gluvi i nemi, svegrešni, pale prirode, svi neminovno ozbiljno promašujemo i sa zakašnjenjem osetimo da bez Logosa božjeg život nema života niti smisla - pričao je bio Milan, ali nije se tu i zaustavio:

- To su potvrdili svi koji se življenjem ozbiljno bave. Sve nauke, filozofije, revolucije, ideologije limitirane su okvirom stvorenog, bez pristupa tajni Tvorca, uzroka. A sve se na kraju završava Gospodom, jer kroz njega je sve i postalo.

Zatim, osvrnuo se na priča da hoće da se zamonaši. 

 

 

- Nažalost, svedoci smo da u medijima jako retko nailazimo na istinu o meni. Bezumni ljudi su i sveto monaštvo sveli na vesti iz rijalitija, vračare i gatare. Taj jedini bunt i otpor koji je preostao čoveku. Za početak, manastiri i svetootačko predanje su tu da nas uče i pomognu da postanemo hrišćani, što je vrhunska vrednost. Biti istinski hrišćanin je stanje duha koje nadilazi vreme i nakon telesne smrti prelazi u večno blaženstvo. Ali hajde za početak da naučimo da biti pravoslavni hrišćanin nije slobodan dan za jelo i piće za praznike, niti je brojanica okačena o retrovizor u kolima - izjavio je, pa nastavio:

- Hajde da se latimo spasonosne Isusove umnosrdačne molitve, koja je ključ za osvajanje unutrašnjih prostora, za trezvenoumlje, upoznavanje Boga, sebe i stvarnosti. A onda nam neće biti važne banalnosti i tračarenje. Tada ćemo moći da se obradujemo, a ne snebivamo kada naša braća i sestre idu u manastir. Molim vas da se najpre upoznamo, pokajemo i izmirimo s Bogom, da iskoračimo iz prolaznih i trivijalnih stvari, iz vremena u večnost. Iz statistike preživelih u punoću života - objasnio je bio on. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike