Sanja Marinković se sa setom prisetila Vaskrsa kad je cela njena porodica bila na okupu: Vreme ne leči baš sve rane (FOTO)

24.04.2022

07:17

0

Voditeljka će ovaj dan provesti u prirodi, u jednom od najlepših nacionalnih parkova u Austrijskim Alpima

Sanja Marinković se sa setom prisetila Vaskrsa kad je cela njena porodica bila na okupu: Vreme ne leči baš sve rane (FOTO)
Copyright Sanja Marinković ATAImages/Antonio Ahel

Poznato televizijsko lice Sanja Marinković će ove godine Vaskrs provesti daleko od rodnog grada, ali svakako okružena voljenima. Prisećajući se, međutim, nekih minulih prazničnih dana, nije mogla a da sa setom ne spomene to kako su se običaji strogo poštovali „pod palicom" njenog oca, čija je smrt i danas za nju veoma bolna tema. 

- Oduvek sam se trudila da u riznici svojih uspomena čuvam trenutke, ne stvari. Roditelji su me još kao malu naučili da živimo u skladu sa tezom da za putovanja zaista vredi štedeti novac, jer nas čine bogatijim. Uskrs provodim u prirodi u jednom od najlepših nacionalnih parkova u Austrijskim Alpima, u veoma romantičnom gradiću iz perida „belle epoque" - počela je Sanja za „Pink.rs", pa nastavila o aktivnostima kojima se raduje, jer će svakako „razmrdati" svakog člana porodice.  

- Prolećno skijanje sa porodicom, sport, planinarenje, tretmani u nuklearnoj banji, odmaranje čine razglednicu mojih praznika ovog proleća. Od početka godine nisam imala nijedan slobodan dan, zato sam odlučila da sebi poklonim uživanje za sva čula.

Upitana o tome koje sve tehnike koristi pri farbanju i ukrašavanju jaja, te ko joj u tome pomaže, ispričala je:

- Moja mama i snaja Jelena su umetnice kada je reč o raskošnim tehnikama ukrašavanja jaja i trpeze, a ove godine ćemo to biti brat i ja sa decom. Ne verujem da ćemo uspeti da zasenimo lepotu njihovih umetničkih dela, ali najvažnije je da se lepo zabavljamo.

Za nju je, inače, ovaj praznik izuzetno važan. 

- Na Uskrs treba činiti dobra dela, praštati, voleti i biti zahvalan. Ovo su lekcije kojim su mene učili moji roditelji, bake i deke, a ja se trudim da na Veliku subotu o tome razgovaram sa svojim gostima u „Magazinu IN" - istakla je, pa otkrila kako će joj ove godine svakako nedostajati oni bez kojih je ostala. 

Sanja Marinković Instagram screenshot / sanjamarinkovicofficial
 

- U vreme praznika nedostaju mi oni koji su moju porodicu zauvek napustili. Moj tata je u maniru dobrog domaćina bio zadužen za poštovanje tradicije i svih običaja i moja mama se uvek oslanjala na njegovu požrtvovanost. Nedostaje nam svakim danom sve više i nije istina da vreme leči rane na srcu i u duši, naprotiv. Ovog proleća ćemo svi biti na drugom kraju Evrope, neko u Londonu, neko u Austriji, neko u Zemunu, ali tu su telefoni i aplikacije za brzu i laku komunikaciju.

Voditeljka je otkrila i kako je još na Veliki petak dobila poklon koji je neprocenjiv. 

- ...Sestra mi je poslala čestitku kojom sam sa četiri godine mojoj baki čestitala 8. mart, moja druga baka je čuvala moj crtež skoro pola veka. Bio mi je to najlepši poklon na Veliki petak. Moja sestra od ujaka je na svojim mrežama podelila sliku svog sina koji zaliva baštu u rodnoj kući svog deke koji ih je nedavno zauvek napustio. Volim da u kofer uspomena spakujem svoja sećanja i vrednosti, koje uglavnom oživim u vreme praznika kada smo svi na okupu - iskrena je bila ona. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike