Sve sam pripremila, a dočekao me je prazan stan! Vaskrs u domu Tanje Savić: Pre dve godine sam plakala, a danas uživam sa decom (VIDEO)

24.04.2022

06:45

0

U intervjuu za 24sedam pevačica je otkrila kako se to kod nje proslavlja Vaskrs i po čemu će to ovaj biti drugačiji od prethodnih

instagram

Pevačica Tanja Savić ispoštovala je sve tradicionalne običaje, pa je sa svojim naslednicima farbala jaja na Veliki petak i tako spremni čekaju najveći hiršćanski praznik - Vaskrs. Korpa je puna šarenih jaja, ima onih u crvenoj bolji, lukovini, a pevačica se poslužila i novim trendovima, te je farbala jaja u raznim bojama.

Tokom praznika se uvek trudimo da vlada sklad i harmonija, da porodica bude na okupu i osmeh na licima. Za Tanju, ipak, svaki od njih i nije bio radostan i proveden u miru. Naime, prethodna dva Vaskrsa je provela u suzama bez svojih sinova, a sada je spremna da sve nadoknadi sa naslednicima.

U intervjuu za 24sedam, Savićeva je pričala o običajima, sećanjima i uspomenama koje je ponela iz detinjstva, a prisetila se i praznika koje je provela sa bivšim suprugom.

Kako su izgledali vaskršnji praznici u tvom detinjstvu?

- Stalno sam šarala jaja sa mamom, volela sam da gledam dok ih ona šara. Išle smo zajedno u baštu i šumu da tražimo biljčice i listiće. Ona je obično šarala sa bojama, a farbale smo i jaja u lukovini. Imali smo i čuvarkuću, to prvo crveno jaje smo zvali sveto jaje i stajalo je celu godinu u kući. To nije smeo niko da dira i slomi. To je jaje imalo posebno mesto na stalažici. Obično sam birala jaja po osećaju i moja jaja su bila najjača. Uglavnom sam ja bila ta koja pobeđuje. 

A u periodu kada si se udala?

- Nisam bila u svojoj zemlji, živela sam na drugom kontinentu, onda sam i drugačije dočekivala taj radosni praznik, ali svakako sam bila uz decu, tako da mi je jednako uvek lep kao i svi ostali.

Prethodne dve godine si provela Vaskrs bez svojih sinova, a sada konačno imaš priliku da sve to nadoknadiš. Šta će biti drugačije?

- Prošli i pretprošli Vaskrs sam provela bez svojih sinova. Pre dve godine, sećam se da sam ofarbala jaja dan pre kako bi ih odnela deci. Oni su bili sa tatom u Beogradu. Ne želim ni da se sećam tih uspomena. Ja sam sve pripremila i dočekao me je prazan stan bez njihovih stvari. Možete da zamislite kako sam se osećala u tom trenutku. Pre dve godine Vaskrs je bio baš na 15. april, taj trenutak nikada neću zaboraviti, tu prazninu, tu tugu. Prazninu u grudima sam osećala. Ove godine smo svi zajedno na okupu. Ići ćemo u crkvu ako Bog da. Farbaćemo jaja kod nas u stanu, pa ćemo ići kod mojih, a onda u crkvu. To je plan, a ja uveče imam nastup. Htela sam da ovaj najradosniji praznik provedem sa decom, a uveče ću da se družim sa publikom.

Antonio Ahel/ATAImages
Tanja Savić

 

Mnoge tvoje kolege odlaze na egzotična putovanja, kada ćeš ti sebi da uplatiš pošten odmor?

- Ne znam kada ću sebi uplatiti pošten odmor. Evo menadžer mi je sad ugovorio letnju sezonu u Crnoj Gori. Tamo imam zakazana četiri nastupa, deca su tada na raspustu, pa ću spojiti lepo i korisno, odmoriću se tada. Ne patim ja od tih egzotičnih destinacija, ne znači ni da pate moje kolege, nego jednostavno to vole. Ja volim Dubai, volela bih i da odem, ali prosto nemam vremena da odem. Raspored mi je jako gust. Daće Bog da i ja jednom odem na Maldive, Havaje, tamo nikad nisam bila. Volela bih i Karibe da posetim, svi pričaju da je tamo prelepo, a ja sam bila tako blizu, a tako daleko. Bila sam u Majamiju, ali ništa nisam videla.

Ranije si govorila da sve što zaradiš, tvoj bivši suprug potroši. Kako si izlazila na kraj sa finansijama?

- Meni ranije nije smetalo kada je on raspoređivao novac, jer sam smatrala da to tako treba da bude. On je bio deo moje porodice, da je glava kuće. Tako sam odgajana da sam sve delila sa njim, ali to se nije ispostavilo kao dobro, na moju žalost. Iz grešaka se uči najviše, ja sam, eto, morala iz svojih da učim.

Antonio Ahel/ATAImages
Tanja Savić

 

Da li sada možete konačno da kažete da ste finansijski stabilni? 

- I te kako da. Sad mi Bog daje onoliko koliko sam zaslužila. I sve ono što sam propustila, sve mi je nadomestio i posložio kako treba da bude. Ja sam srećna i ispunjena na svim nivoima. Za sebe mogu da kažem da sam komplentna ličnost. Samo mi je žao što ne postoje dve Tanje, da me ova druga zameni kada treba da otputujem. Ja sam neko ko je privržen svojoj porodici, ali i svojoj publici. Želim da me svugde ima, želim da ispoštujem svakoga. Zato nekada patim zbog toga, moje telo se buni zbog umora, ali to je deo mog posla, i ne mogu protiv toga. Sva sreća da je šminka tu, pa da pokrije sve nedostatke (smeh). Mi žene smo lepe svakako, ali to neispavanje na licu se i te kako vidi, umor ne može da se sakrije, ali ta čarobna šminkica sve pokrije. 

Kada su praznici, uvek vlada ta harmonija u domovima, da li je i u tvojoj porodici uvek bilo tako?

- Ne mogu da kažem da sam uvek bila zadovoljna i da sam uvek provodila praznik kako sam želela. Uvek sam htela da to bude sa mojim roditeljima, ali to nije uvek bilo tako. Obe strane su morale da se slože. Opet se vraćam na bivšeg muža, možda je to ružno, ali on nije voleo kada bih ja slavila taj praznik sa mamom i tatom, porodicom. Nekako me je želeo samo za sebe, bio je po tom pitanju sebičan. Moje srce je uvek bilo poluprazno, nije bilo srećno. 

ATAImages/Antonio Ahel
Tanja Savić

Da li će ove godine tvojoj deci nedostajati otac?

- Učiniću sve da oni budu srećni. Nikada dok smo slavili praznike tamo nije bilo puno dece, nisu se družili, bili napolju. Uvek su samo tu bili Maksim i Đorđe, a sada je druga priča. Oni su na selu, znate koliko tu dece ima. Drugačiji je mentalitet, deca su socijalizovana, drugačije su vaspitavana, znaju da dele, što ranije nisu znali. Ovde su naučili neke druge vrednosti, imaju puno drugara, vezali su se za decu ovde, imamo ovde puno familije, to je toliko čarobno, toliko je lepo. Mislim da će im ovo biti najlepši Vaskrs do sada. Zdravije okruženje, druženje sa decom koja ne gledaju samo tu materijalnu stranu i znaju da uživaju sa onim što imaju i ne očekuju previše. Mnogo je bitnija ta ljubavi i povezanost između ljudi, nego novac. Učim ih tome da imaju empatiju, da im usadim prave vrednosti, kao što su i meni moji roditelji, da pre svega budu dobri ljudi. 

Kada će konačno brakorazvodna parnica biti završena?

Verujte mi da nemam odgovor na to pitanje. Strašno je i mučno. Veliki problem je bio zbog korone. Papiri su predati još prošle godine i to sve negde čeka. Najgore je ovo čekanje i to što se sve radi na dva kontinenta, ali valjda će da bude sve kako treba. Da deca konačno budu srećna, a ja konačno u miru, da konačno znam da sam im staratelj samo ja, i da tako i na papiru bude. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike