Vaskrs će se slaviti i u Holivudu: U nedelju će i svetske face ispoštovati običaje na veliki hrišćanski praznik

21.04.2022

18:09

0

Mila Jovović, Tom Henks, Dženifer Aniston, Kristijan Bejl i drugi obeležavaju ovaj veliki hrišćanski praznik

Vaskrs će se slaviti i u Holivudu: U nedelju će i svetske face ispoštovati običaje na veliki hrišćanski praznik
Copyright Profimedia/Pixabay

Pravoslavni vernici od danas, na Veliki Četvrtak, počinju da se pripremaju za proslavu Vaskrsa, koji će biti u nedelju, 24. aprila. 

Među onima koji će takođe slaviti ove godine biće i nekoliko poznatih holivudskih faca.

Među omiljenima domaćoj publici, na vrhu liste, svakako je Mila Jovović, koja je jednom prilikom putem društvenih mreža pokazala da ovaj praznik proslavlja isključivo u krugu porodice, te da je i naučila svoje naslednike „takmičenju” u kucanju jajima, kao i čestitkama na njenom maternjem jeziku. U njenoj kući, takođe, uvek se proslavljalo uz raskošnu trpezu.

Mila Jovović Instagram screenshot
 

Odmah za njom, svakako je Dženifer Aniston, čiji je otac poreklom Grk, rođen kao Janis Anastasakis na Kritu, ali je kasnije promenio ime u Džon Aniston i takođe je glumac. Kao pravoslavka, Uskrs proslavlja na isti datum kao i mi.

Profimedia
 

Njen kolega, Kristijan Bejl, primio je pravoslavnu veru kada je oženio pravoslavku srpskog porekla, Sandru Sibi Blažić. Takođe zbog ljubavi i Tom Henks, koji je zbog supruge Rite Vilson promenio veru i prihvatio pravoslavlje, proslavlja Uskrs uz sve običaje.

Iako je rođen u katoličkoj porodici Henks je zbog supruge, koja je bugarsko-grčkog porekla, promenio veru.

Inače, među pevačima takođe ima pravoslavaca, koji danas spraznuju. Najpoznatiji je svakako Dejvid Gan iz sastava „Dipeš mod”, koji je preuzeo pravoslavnu veru svoje supruge grčkog porekla, Dženifer Skilaz.

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan je rođena u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka, četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Tokom 2019. godine, rijaliti zvezda je sa decom boravila u Jermeniji, a taj put je iskoristila kako bi ih krstila, ali kako bi i ona sama primila pravoslavnu veru.

TV zvezda je objavila na Instagramu da je krštenje obavljeno u Ečmijadzinskom manastiru, koji prati verovanja Jermenske apostolske crkve. Ova crkva je orijentalno-pravoslavna i zastupa specifičnu miafizitksu hristologiju.

Profimedia
 

Manekenka Naomi Kembel postala je vernik Ruske pravoslavne crkve dok je bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom. Naomi, koja je bila zaštitno lice Vladislavljeve kompanije za nekretnine, počela je da izlazi sa tajkunom – kojeg zovu i „ruski Donald Tramp“ – nakon što ga je upoznala na Filmskom festivalu u Kanu. To se dogodilo 2008. godine, a tada se Vladislav razvodio od svoje tadašnje supruge Ekaterine, s kojom je bio u braku od 1988. godine. Mediji su pisali da je Naomi kriva za krah braka, međutim navodno su Vladislav i Ekatarina već bili razdvojeni 10 godina pre njegove veze sa supermodelom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike