Svi detalji „Evrosonga"! Konstrakta će na putu do pobede njih morati da ostavi za sobom, a kakvo je stanje na kladionicama?

14.04.2022

09:36

0

Lista učesnika za obe polufinalne večeri je objavljena - Srbija nastupa u drugom polufinalu

Svi detalji „Evrosonga"! Konstrakta će na putu do pobede njih morati da ostavi za sobom, a kakvo je stanje na kladionicama?
finale_pesma_evrovizija_05032022_0283 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Ove godine, takmičenje za „Pesmu Evrovizije" biće održano za manje od mesec dana u Torinu. Trofej je u ovaj grad, podsećanja radi, odneo sastav „Maneskin" protekle godine iz Roterdama sa pesmom „Zitti e buoni".

Srbiju će u Italiji predstavljati Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta, sa pesmom „In Corpore Sano". Za prolaz u finale, takmičiće se sa:

Finskom

 

 

Izraelom

 

 

Azerbejdžanom

 

 

Gruzijom

 

 

Maltom

 

 

San Marinom

 

 

Australijom

 

 

Kiprom

 

 

Irskom

 

 

Severnom Makedonijom

 

 

Estonijom

 

 

Rumunijom

 

 

Poljskom

 

 

Crnom Gorom

 

 

Belgijom

 

 

Švedskom

 

 

Češkom Republikom

 

 

Naša predstavnica na ovogodišnjoj „Evroviziji" dugo je bila na 15. mestu na kladionicama, a sada se popela na 14. mesto. Ukrajina još uvek zauzima prvo mesto i sudeći po ovim procenama ima najviše šanse za pobedu, prenose domaći mediji. 

Italijanska pesma „Brividi" koju izvode Mahmud i Blanko trenutno je druga na kladionicama - odmah iza Ukrajine.

Kako stvari trenutno stoje, Italija bi mogla ponovno da pobedi, a dupla pobeda nije se dogodila još od početka devedesetih, kada je Irska oborila sve rekorde i pobedila tri godine zaredom i to 1992, 1993. i 1994. godine, prenosi „Kurir". Pesma Evrovizije 2022. godine biće 66. po redu izbor za „Pesmu Evrovizije".  Ovo je, ianče, treći put da se takmičenje „Evrovizija" održava u Italiji. Prvi put je to bilo 1965. godine u Napulju, a drugi 1991. godine u Rimu.

Takmičenje će se sastojati iz dva polufinala. U trećoj, finalnoj večeri, šou će dobiti svog pobednika.

Ove godine će učestvovati 40 zemalja, a Jermenija i Crna Gora će se vratiti nakon odsustva 2021. godine, dok je Rusija diskvalifikovana sa takmičenja.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike