Brat Milorada Mandića Mande: "Kredit za stan i pozorište, to je njega ubilo"

13.04.2022

22:17

0

Autor: Marija Mitić

Nenad Mandić otkriva koliko se njegov brat zalagao za pozorište "Boško Buha", čiji je bio upravnik

Brat Milorada Mandića Mande: "Kredit za stan i pozorište, to je njega ubilo"
Milorad Mandić Manda/ ATA images

Brat legendarnog pokojnog glumca Milorada Mandića Mande, Nenad Mandić, progovorio je o mukama sa kojima se on suočavao pred smrt.

Kako je rekao Nenad, kredit za stan koji je Manda podigao, kao i renoviranje pozorišta "Boško Buha", stvarali su teskobe glumcu.

- Kredit za stan i pozorište su ga odveli u grob. Postao je 2014. godine upravnik pozorišta koje nije renovirano od Drugog svetskog rata. Mnogo je želio da ga sredi, sam je jurio sponzore - počeo je razočarano Nenad za Gloosy.

- I Novak Đoković je donirao novac, ali to nije bilo dovoljno. Celog sebe je davao, sa majstorima ostajao do tri, četiri ujutru i radio barabar sa njima. Uzimao je špakle i gulio zidove, a ujutru kupovao burek. Sećam se da mu je i sin Filip govorio da ide kući i odspava malo, ali on nije hteo - rekao je Nenad i dodao da pozorište nije bio jedini problem koji je imao.

Milorad Mandić Manda/ATAImages / Antonio Ahel
Milorad Mandić Manda

- Kada se oženio Anjom, digao je kredit da kupi stan. Ali, pošto je već bio u godinama, morao je da plaća osiguranje kako bi se kredit obnavljao. Uzeo je kredit u švajcarcima, jer je tada bio najisplativiji, ali mu je posle godinu i po dana preseo. Plaćao je skoro 100.000 mesečno ratu za kredit. To ga je strašno mučilo. Nije lako svakog meseca zaraditi taj novac, a gde su ostali troškovi.

Nenad je naveo i da mu je žao što pozorište nije renovirano ni posle toliko godina, te da je dužnost društva da ga obnovi jer je to jedini način da njegov brat počiva spokojno.

Podsećanja radi, glumac Milorad Mandić Manda preminuo je u 55. godini, 14. juna 2016. godine na bini, usred premijere dečije predstave “Petar Pan” u UK “Vuk Karadžić”.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti