Kraj karijere Vila Smita? Odbijaju mu uloge, gase projekte, a sumnja se da će morati da vrati Oskara

08.04.2022

18:55

1

Zbog nedoličnog ponašanja glumcu prete velike sankcije

Kraj karijere Vila Smita? Odbijaju mu uloge, gase projekte, a sumnja se da će morati da vrati Oskara
profimedia-0665342591 - Copyright Profimedia

Za glumca Vila Smita danas je „dan D”. Naime, u toku je sastanak na kome će biti odlučeno da li će mu Oskar za najbolju mušku ulogu biti oduzet zbog nedoličnog ponašanja.

Naime, Odbor Akademije je trebalo da donese odluku o potencijalnom disciplinskom postupku 18. aprila, ali zbog odstupanja Vila Smita iz grupe članova Akademije, proces odluke je ubrzan.

Vil Smit sledeće godine neće biti prezenter na dodeli Oskara i neće biti taj koji će kolegi uručiti nagradu. Između ostalog dobro obavešteni izvori za „Deadline” navode da mu neće biti omogućeno prisustvo na filmskoj dodeli u budućnosti.

AP Photo/Chris Pizzello
Vil Smit

 

Po rečima glavnog urednika „Deadline” Dominika Patena, članovi Akademije su u 18h (po našem vremenu) započeli virtuelni sastanak povodom oskarovske sudbine Vila Smita. Kako je naveo: „Nemaju mnogo opcija", aludirajući da je izvesno oduzimanje Oskara.

I dok članovi Akademije vagaju da li će ili neće oduzeti Vilu Smitu Oskara, produkcijske i filmske kuće već su odlučile da više ne žele da sarađuju sa glumcem.

Reditelj Dejvid Lič, zadužen za novi Netflix-ov film „Fast and Loose" odlučio je do odstupi od projekta jer je glavna uloga poverena Vilu Smitu, piše „Hollywood Reporter".

AP Photo/Chris Pizzello
Vil Smit

 

Striming servis AppleTV+ koji je ove godine odneo nagradu za najbolji film, ostvarenjem „CODA", ove godine bi trebalo da objavi seriju "Emancipation" sa Vilom Smitom. Međutim, kompanija nije želela da komentariše da li će povući seriju ili zameniti glumca. Prema pisanju „Hollywood Reporter", navodno, ovo su potezi koji ukazuju da je karijera Vila Smita završena.

Podsetimo, Vil Smit je ošamario komičara Krisa Roka tokom uživo prenosa zbog neprimerene šale na račun njegove supruge Džejde Pinket Smit. Glumac se dva puta javno izvinio zbog nepromišljenog poteza, njegovo ponašanje su mnogi osudili.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike