Vil Smit podneo ostavku Akademiji: „Prihvatiću sve dalje posledice koje Odbor smatra prikladnim!"

02.04.2022

07:58

1

Glumac je posle incidenta rešio da se povuče

Vil Smit podneo ostavku Akademiji: „Prihvatiću sve dalje posledice koje Odbor smatra prikladnim!"
Vil Smit i Džejda Pinket Smit - Copyright Profimedia

Posle incindenta na dodeli Oskara, Vil Smit je odlučio da okonča svoje članstvo u Akademiji filmske umetnosti i nauke.

- Moje ponašanje na 94. dodeli Oskara je bilo šokantno, ružno i bolno. Dajem ostavku na članstvo u Akademiji filmske umetnosti i nauke i prihvatiću sve dalje posledice koje Odbor smatra prikladnim - istakao je, prenose strani mediji.

Vil Smit Profimedia
 

- Za promenu je potrebno vreme i ja sam predan da radim kako bih osigurao da nikada više ne dopustim da nasilje nadvlada razum - rekao je zatim Smit u izjavi koju je za CNN podelio njegov predstavnik.

Momentalni odlazak je prihvaćen

Podsetimo, glumac je na dodeli ošamario komičara i voditelja Krisa Roka nakon neslane šale na račun njegove žene Džejde Pinket Smit, koja boluje od alopecije.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Direktno sam odgovorio na obaveštenje Akademije o disciplinskom saslušanju i u potpunosti ću prihvatiti sve posledice za svoje ponašanje. Moji postupci na 94. dodeli Oskara bili su šokantni, bolni i neoprostivi. Spisak onih koje sam povredio je dugačak. I to uključuje Krisa, njegovu porodicu, mnoge moje drage prijatelje i voljene, sve prisutne i globalnu publiku kraj malih ekrana. Izneverio sam poverenje Akademije.

Vil Smit AP Photo/Chris Pizzello
 

- Ostalim nominovanima i pobednicima sam oduzeo priliku da slave i budu slavljeni za njihov izvanredan rad. Srce mi je slomljeno. Želim da vratim fokus na one koji zaslužuju pažnju svojim dostignućima i omogućim Akademiji da se vrati neverovatnom poslu koji radi na podršci kreativnosti i umetnosti na filmu.

- Dakle, podnosim ostavku na članstvo u Akademiji filmske umetnosti i nauke, i prihvatiću sve dalje posledice koje Odbor smatra prikladnim. Promena zahteva vreme i ja sam posvećen da radim kako bih osigurao da se nikada ne ponovim. u dozvoli da nasilje nadvlada razum - stoji u objavi glumca.

Dejvid Rubin, predsednik Akademije je izjavio da je organizacija primila i prihvatila Smitov „momentalni odlazak".

- Mi ćemo nastaviti sa našim disciplinskim postupcima protiv godpodina Smita zbog kršenja Akademijinih standarda ponašanja na sledećem zvaničnom sastanku, koji je zakazan za 18. april.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike