Ovaj čovek je zbog Lepe Lukić imao sve! Razradila mu je posao, vodila ga na more: „Besplatno je pevala u mojoj kafani!"

07.04.2022

09:20

0

On je i dan-danas zahvalan pevačici, koja ga je uvek gledala kao svoje dete

Ovaj čovek je zbog Lepe Lukić imao sve! Razradila mu je posao, vodila ga na more: „Besplatno je pevala u mojoj kafani!"
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Kuća u kojoj je Lepa Lukić odrasla ponovo je u vlasništvu njene porodice. Nalazi se odmah na početku ulice u selu Miločaj u kojoj je pevačica posebno volela da peva. Trenutno, tu boravi njen bratanac kome je i ostala nekretnina, a koji ju je nedavno otkupio od žene koja je postala njena vlasnica preko licitacije, kada ju je on bio izgubio zbog duga prema banci.

Rade, koji je posle razgovora s jednim domaćim medijima želeo da se njegova fotografija ne objavljuje, s druge strane, sa suprugom drži seosku kafanu, u kojoj je, kako je ispričao, Lepa pevala i besplatno.

 

Govoreći o svojoj poznatoj tetki, imao je samo reči hvale.

- Ja ne volim da govorim javno, a o tetki nemam jednu lošu reč da kažem. Uvek mi je pomagala i bila mi je vetar u leđa od malih nogu. Znam da me voli kao da sam joj rođeno dete. Uvek je bila maksimalno korektna. Ne mogu nešto da kažem što nije - počeo je Rade za „Kurir", pa nastavio o tome kako Lukićeva i danas obožava da šeta po starom kraju.

Nju ne drži mesto!

- Dolazila je u kafanu, nju ne drži mesto. Iz Beograda dođe i bude tu dva, tri dana, prošeta selom, vidi nas. Nekoliko puta je nastupala u mojoj kafani, uvek je besplatno pevala da bi se to razradilo - objašnjava on, pa dodaje kako je i meštani obožavaju.

Lepa Lukić ATAImages/Antonio Ahel
 

„Sve sam imao zbog nje..."

- Navikao sam da je ljudi zaustavljaju, da je cene i poštuju. Gde god da se pojavi svi joj prilaze. Za mene je to normalno. Svuda me je vodila sa sobom. I na more me je vodila. Ma, sve sam imao od nje. Drugi kažu da me je razmazila, ali ja nisam siguran. Nikad se nije pravila da je zvezda. Ceni sve ljude, ovde su njeni. Ranije je znala da dovede ljude i da ih počasti. Svi je obožavaju.

Na Zapadnoj Moravi, kaže, postoji i izvor nazvan ponjoj.

- Njoj je pravo ime Lepava. Bila je jako vezana za roditelje, za majku naročito. Oca je rano izgubila. A što se tiče izvora, ima jedan na Zapadnoj Moravi, zovu ga Lepin izvor. Narod iz ovog kraja ga je tako prekrstio. Inače ta pesma „Od izvora dva putića" je jedna od najlepših - istakao je za pomenute medije. 

Lepa Lukić ATAImages/Antonio Ahel
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike