Vilu Smitu preti oduzimanje Oskara i suspenzija zbog šamara? „Samo licemeri su mu čestitali”

28.03.2022

21:35

1

Glumca bije loš glas zbog ishitrenog poteza, a postoji i mišljenje da je sve iscenirano

Vilu Smitu preti oduzimanje Oskara i suspenzija zbog šamara? „Samo licemeri su mu čestitali”
vil smit (4) - Copyright AP Photo/Chris Pizzello

Tokom prethodne večeri na dodeli Oskara dogodio se haos koji je gotovo zasenio sve ostale učesnike, ali i nagrade. Glavni akteri ovog puta bili su glumac Vil Smit koji je svom kolegi Krisu Roku zalepio šamar.

Glumčev potez je naširoko komentarisan, a prema rečima u članku Martina Robinsona, članovi Akademije već su održali sastanak preko Zoom aplikacije i razmatrali o mogućnosti da se Oskar oduzme Vilu Smitu zbog fizičkog nasilja koje je bilo u direktnom prenosu.

Profimedia
Vil Smit zalepio šamar Krisu Roku

 

Mišljenja su bila podeljena, a kako se navodi „licemerni članovi Holivuda čestitali su Smitu i pružili mu podršku”, što se kosi sa idejom #MeToo pokreta koji je nastao kao bunt protiv čelnika kompanije MiraMax, Harvija Vajnstina, koji je više od dve decenije ugnjetavao i zlostavljao glumice.

Članovi Akademije čin Vila Smita smatraju nedopustivim i ujedno nedostojnim prestižnog događaja, pa, navodno, postoji mogućnost o suspenziji i zabrani da se pojavljuje na narednim dodelama Oskara.

Pritscreen RTS, dodela Oskara 2022. godine
Vil Smit

 

Kris Rok posle udarca nije podneo krivičnu prijavu policiji u Los Anđelesu, a reper Pi Didi, zajednički prijatelj glumca i komičara, istakao je da je među glumcima sve u redu posle sukoba.

Inače, ranijih godina su glumci, glumice i poznate ličnosti gotovo brisani sa radara velikih događaja zbog izjava i problematičnog ponašanja.

Pa je tako Kevin Hart koji je vodio oskarovski program 2016. godine trajno uklonjen sa događaja zbog homofobnog ispada na Tviteru, a Krisi Tajgen zbog kontradiktornih izjava na istoj društvenoj mreži.

AP Photo/Chris Pizzello
Vil Smit

U članku magazina „Variety” piše da je „šamar zasenio ceremoniju dodele”, a navodi se i da je ovogodišnji Oskar bio pre svega kontroverzan. Najpre zbog odluke da se ne emituje osam kategorija, kako bi program bio "zabavniji", a potom i zbog sada već, ozloglašenog šamara.

Podsetimo, Vil Smit je burno odreagovao kada se Kris Rok našalio na račun kose njegove supruge koja ima problem sa alopecijom, što se glumcu nikako nije dopalo, pa je rešio fizički da se obračuna sa njim, a postoji i mišljenje da je sve iscenirano.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike