„Oduzela sam se kad su mi saopštili da sam tada mogla da se šlogiram!" Šok ispovest Snežane Dakić: Prošla kroz agoniju!

25.03.2022

11:00

1

Voditeljka se, inače, zdravo hrani, bavi se sportom i ništa ni tada nije ukazivalo na to da bi mogla da ima ozbiljnih zdravstvenih problema

„Oduzela sam se kad su mi saopštili da sam tada mogla da se šlogiram!" Šok ispovest Snežane Dakić: Prošla kroz agoniju!
da_vinca_19072019_0001 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Snežana Dakić je jednom prilikom javno progovorila o ozbiljnom zdravstvenom problemu s kojim se susrela. Uprkos tome što se zdravo hrani i aktivna je, voditeljka se jednom prilikom umalo šlogirala. Kada su joj to saopštili odmah je zaplakala, posebno pomislivši gde je mogla da bude u tom trenutku.

- U večernjim satima osetila sam stezanje u dubini ždrela kod grkljana. Neposredno pre toga bila sam na treningu, kada mi se tokom zagrevanja zamaglilo ispred desnog oka. Kako se sve brzo vratilo u normalu, završila sam trening, ali su mi se, dok sam vozila natrag kući, razlivala svetla. Smetali su mi farovi, semafori, osvetljenje na instrument-tabli... - nabrajala je Snežana za „Hello", pa nastavila o tome kako je bila pomislila da joj je samo pao šećer, posebno što joj je posle limunade s medom već bilo bolje.

 

 

- Kasnije su me zaboleli glava i uvo, a sa prednje strane vrata osetila sam tup bol. Popila sam „brufen“, prespavala i ujutru sam se osećala potpuno normalno - nastavila je poznata voditeljka, koja nije ni slutila da je u pitanju mnogo veći problem.

Kada je otišla kod lekara da proveri o čemu se radi, nije mogla da veruje šta čuje.

- Odmah sam izvadila bris iz grla i krv da vidim da li je reč o virusnoj ili bakterijskoj infekciji. Osećala sam se dobro, ali mi je u jednom trenutku opet zasmetala jaka sunčeva svetlost i periferni vid mi je postao mozaičan.

- Otišla sam na pregled kod otorinolaringologa, koji nije ništa našao, pa kod neurologa, na kolordopler krvnih sudova vrata, koji me je hitno uputio u Kardiovaskularnu bolnicu „Dedinje“ na skener, jer doktorka nije videla protok krvi u toj karotidi. Rekla je: „Ne brinite, imamo stentove“, što je ukazivalo na hitnu operaciju. Rasplakala sam se – priznala je.

 

 

- U bolnici „Dedinje“ hitno su mi skenirali glavu i vrat i rekli mi da sam imala sreću što se nisam šlogirala. Kada rekonstruišem ceo događaj, da sam bila na treningu, gde sam nekim naglim pokretom mogla da nagnječim krvni sud, oduzela sam se od straha. Kad mislite da ste potpuno zdravi, a dođete u stanje gde je pitanje života i smrti, iz čista mira i iz odlične forme, nimalo vam nije svejedno.

- Uputili su me na neurologiju na Urgentnom centru, gde su me primili na odeljenje za moždani udar. Zvuči zaista kao horor film u sat vremena. Najgori deo je što u tom trenutku ne znamo tačno poreklo zakrčenja, a moglo bi biti veoma opasno. To mi je bilo neshvatljivo budući da kod mene ne postoji nijedan faktor rizika, nikada nisam imala povišen holesterol, trigliceride, krvni pritisak. Hranim se zdravo i bavim se sportom. Dakle, primer zdravog života - ispričala je Dakićeva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike