Glumac osuđen na zatvor zato što je lažirao napad na sebe: Evo koliko će provesti iza rešetaka!

12.03.2022

07:00

0

Posle tri godine, drama je napokon okončana

Glumac osuđen na zatvor zato što je lažirao napad na sebe: Evo koliko će provesti iza rešetaka!
profimedia-0669007949 - Copyright Profimedia

Glumac Džasi Smolet osuđen je na 150 dana zatvora, nakon što je lažirao napad na sebe. 

Sudija je glumca nazvao "narcisističkim šarlatanom" zato što je izmislio da je napadnut od strane dva muškarca zbog toga što je gej muškarac i Afroamerikanac.

Ceo slučaj odigrao se pre tri godine, a na suđenju glumac nije želeo da da bilo kakvu izjavu, prema savetu njegovih advokata. Međutim, kada je izrečena presuda, Smolet je sklonio masku kako bi i dalje tvrdio da je nevin.

Profimedia
 

- Ako sam to uradio, to bi značilo da sam pesnicom udario u strah svih Afroamerikacana u ovoj zemlji i svih LGBT ljudi. Sudija, ja vas poštujem i poštujem porotu, ali ja nisam ovo uradio. I nisam sklon samoubistvu. Ako mi se nešto desi dok sam u zatvoru, za to nisam ja kriv. Morate to znati. Nevin sam! Mogao sam da kažem da sam kriv odavno - rekao je on. 

Puna kazna za glumca je 30 meseci uslovno, dok će 150 dana morati da provede u zatvoru, a takođe će morati da plati poreze i takse u vrednosni od 145.106 dolara.

Inače, do sudije su stizala pisma i molbe što uglednih ljudi, što onih koji podržavaju glumca u molbi da ne osudi glumca na zatvor, jer se plaše da bi moglo nešto da mu se desi zbog njegove rase i seksualnog opredeljenja.

Profimedia
 

Podsetimo, pre tri godine Smolet je prijavio policiji dva muškarca koji su nosili ski maske, da su ga pretukli i usput uzvikivali uvrede. Navodno se sve desilo u gluvo doba noći, a nakon prebijanja, momci su pobegli.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike