Konstrakta je zaludela Srbiju! Zbog pesme "In Corpore Sano" gori Jutjub, mnogi se "klade" na nju! (VIDEO)

04.03.2022

16:25

1

Autor: Marija Mitić

Pesma o zdravlju i nastup na kom pevačica doslovno pere ruke, izazvao je ogromnu pažnju i lavinu, pre svega pozitivnih komentara

Konstrakta je zaludela Srbiju! Zbog pesme "In Corpore Sano" gori Jutjub, mnogi se "klade" na nju! (VIDEO)
ana dj - Copyright Printscreen Youtube/ RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Sinoć je na prvoj polufinalnoj večeri "Pesme za Evroviziju '22", izabrano devet najboljih pesama koje su se plasirale u veliko finale ovog festivala, koje će biti održano sutra, 5. marta i od 21 čas biti emitovano na prvom kanalu RTS-a.

Među finalistima našla se i Ana Đurić, zvana Konstrakta koja je privukla veliku pažnju kako nastupom, tako i tekstom vrlo specifične, reklo bi se, avangardne pesme koja nosi naziv "In Corpore Sano".

Printscreen youtube/rts pesma za evroviziju
Konstrakta

Osim što u ovoj numeri alternativnog žanra pevačica govori o tome da "umetnica mora biti zdrava", te otkriva tajnu zdrave kose, pevačica se osvrće i na zdravlje jetre, slezine, te celog organizma. Upravo zbog ovog jedinstvenog teksta naišla je na brojne i potpuno oprečne komentare na Jutjub platformi, gde već premašuje 23.000 pregleda.

I dok je jedni podržavaju i hvale njenu originalnost, te pesmu nazivaju "suvom umetnošću", drugi pak negoduju i ne shvataju numeru.

Printscreen Youtube/ RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal
Komentari na Jutjubu na pesmu "In Corpore Sano"

- Ovo se zove umetnost. Istovremeno nam postavlja pitanja i daje odgovore. Konstrakta favorit, - Za Konstraktu prvo pohvala što je došla na ovaj festival, ovo je jedna mini pobeda srpske muzičke industrije. Nažalost često kao da su dva izolovana sveta - "estrada" i "alternativa" (šta god to značilo). Definitivno je vreme da se te granice izbrišu, da se obe strane pojavljuju u masovnim medijima. Izbor za pesmu Evrovizije je super mesto za to, iako je verovatno mnogim Konstraktinim kolegama iz alternativnih krugova tu uvek nešto "fuj",

- Savršen nastup, ovako se scena koristi da radi za pesmu. Izuzetno artistički i nešto neobično, do sad nije viđeno, mislim da bi ona odlično prošla na Evroviziji jer je baš nešto novo - pisali su jedni dok su drugi ipak imali zamerke, ali je takvih komentara u daleko manjem broju, zbog čega ne čudi što mnogi Anu Đurić već smatraju favoritom za pobedu.

Printscreen Youtube/ RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal
Komentari na Jutjubu na pesmu "In Corpore Sano"

 - Ako je ovo pevanje i muzika, tvrdim da apsolutno svako na planeti može da snima i da se bavi "pevanjem". Nije ni čudo na šta nam se svela muzika. Sreća pa ima i onih koji cene kvalitet i pravu muziku i pevanje,  - Toliko glupo da je vrhunski dobro. Vole Evropljani ovo ako budu pobedili u top 10 smo sigurno. Svakako originalno,  - Da mi je neko rekao da će da mi se dopadne nastup u kom "r*ba" pere ruke u lavoru, pljunuo bih ga. Ovo je predobro, - Ovo je toliko bizarno i ostaje u glavi da je dobro.

ATAImages/ A.A.
Konstrakta

Inače, Ana je za pesmu "In Corpore Sano", zajedno sa kolegom Milovanom Boškovićem pisala i muziku i tekst.

U jednom od ranijih intervjua, Konstrakta, inače nekadašnja članica grupe "Zemlja gruva", istakla je šta očekuje od ovogodišnje Pesme za Evroviziju, kao i od svog nastupa.

- Pesma je nastala pre godinu i po dana. Završili smo je tek nedavno, u vreme kad se pojavio kokurs za takmičenje za Pesmu Evrovizije. Pesma traje tačno tri minuta, dakle, eto prijave.

ATAImages/ A.A.
Učesnici Pesme za Evroviziju '22

- Ako eventualno pesma uspe da pokrene malo razmišljanja na temu zdravorazumskog odnosa prema zdravlju, ihaj - rekla je Ana Đurić i otkrila ko su joj favoriti na ovom takmiečnju.

- Za sad mi se sviđa "Muškarčina", Sara Jo mi je favorit. Simpatičan mi je "Haos" i naravno "Bejbi", Zoe Kide. Ali treba mi vremena da pažljivo prođem sve, možda ima neki biser koji nisam spazila. Zejna mi se sviđa - ispričala je pevačica za Glossy.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike