Đokovići su brzo stupili u brak - jer je Dijana prvo ostala trudna! Ispovest majke tenisera: Nisam želela da abortiram!

26.02.2022

21:20

0

Sa Srđanom je bila tek nekoliko meseci u vezi kada je saznala da je u drugom stanju...

Đokovići su brzo stupili u brak - jer je Dijana prvo ostala trudna! Ispovest majke tenisera: Nisam želela da abortiram!
restoran novak kzs djokovic 1001 2022 foto kaca (5) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Majka čuvenog tenisera Novaka Đokovića, Dijana, ispričala je gostujući u emisiji „Dok anđeli spavaju" kako je njen prvenac „izabran" - još od samog početka. Naime, ona je sa Srđanom Đokovićem bila u vezi tek nekoliko meseci kada je saznala da je ostala u drugom stanju, ali bila je sigurna da treba da zadrži bebu i rodi je, bez obzira na to da li će se i udati ili ne.

Tadašnjem dečku, a sadašnjem suprugu se tako i obratila, a on i dan-danas ume da pomisli „šta bi bilo, kad bi bilo".

Srđan Đoković 24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Mi smo se još zabavljali i to vrlo kratko kada sam ja ostala trudna. Kada sam mom sadašnjem suprugu, tadašnjem dečku, rekla da ću ja to dete da zadržim. Bez obzira na to, on nema nikakve obaveze... Tako da je to moja neka želja bila, iskonska, duboko u meni, da ja to dete zadržim i da ga rodim. A sad, šta će on da odluči... Ja ne mogu nekog s kim sam par meseci da obavezujem. To mi je bilo malo... Previše.

Igrice

-  Srđan ima neke svoje igrice, šta bi bilo kad bi bilo. S vremena na vreme, on voli da se igra i da kaže: „A šta bi bilo da te ja nisam oženio? Da l bi mi dala da vidim Novaka?" A ja kažem: „Ko kaže da bi bio Novak?" (osmeh) Tako da... Možda bi se zvao drugačije, ali pitanje je šta bi bio - objasnila je voditeljki Marini Rajević Savić ona, pa se ubrzo zatim dotakla i „srećne haljine" posle koje je Nole postao prvi na svetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

„Mama, prizvala si mi!"

- Lepa je priča sa Vimbldona 2011. godine, gde sam ja 2007. u Parizu kupila haljinu koju ću nositi kada Novak osvoji Vimbldon, da se poklonim kraljici. Od 2007. pa na dalje je ta haljina bila zaboravljena u plakaru. Godine 2011, Srđan i ja se spremamo za London, idemo na četvrtfinale, polufinale i finale i, ja kako sam tražila šta ću da obučem... Jer, obično na Vimbldonu, kakav je on na terenu, mi smo u boksu. Znači tamo se nosi belo.

- Obično mi nosimo nešto belo, da li su to košulje, haljina... Ali je belo. Izvačim neke bele stvari i vidim tu haljinu i kažem: „Jao, Srđane, je l se sećaš ove haljine, da l sad da je ponesem? Pa kupila sam je kad osvoji Vimbldon... On, kao: „Pa naravno, kad ćeš ako ne sad". I ponesem je. Za polufinale, mi u Londonu, ja izvlačim nešto drugo, on kaže: „Šta to radiš?" Kažem: „Pa, da se obučem..."

Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili)
 

Srećna haljina

- „Ne, onu haljinu!" A ja kažem: „Ona je za finale". „Ma kakvo finale, danas je obuci, ako pobedi danas Congu, on postaje prvi na svetu!" Što je nama bio san, cilj čitave porodice. Rekla sam: „U pravu si". Obučem tu haljinu i, on stvarno pobedi Congu i postane prvi na svetu. Da bi popodne, predveče, došli kod Novaka u kuću i ja mu ispričam celu priču o haljini. I on kaže: „Vidiš, mama, prizvala si mi". „Sine, neće mi biti teško i da se ponovim, obućiću je i na finalu, samo ti osvoji Vimbldon - nasmejala se ona, a tako je i bilo.

Hrišćanski moral

Dijana se u jednom trenutku intervjua „vratila" i na nezaboravni momenat kada je čitava porodica dobila priliku da poseti patrijarha Pavla, dok je ležao na VMA.

- To je bio momenat, čak i prekretnica u njegovoj karijeri. Desilo se da smo mogli da odemo kod našeg pokojnog patrijarha dok je bio u bolnici na VMA, da ga posetimo i, cela porodica je bila tamo. Novak je sedeo na jednoj stolici pored njega, patrijarh je sedeo u jednoj fotelji u nekom blaženom polusnu...

Đokovići, MN Press
 

- Doneli smo mu monografiju sa posvetom. Đakon mu je objašnjavao i rekao da je Novak stigao, naš Novak je tu. Međutim, on je spavao, u polusnu je bio. „Došao je da ga blagosloviš", rekao mu je. U jednom momentu, on je otvorio oči. Ja sam tada, u tom momentu, videla da su to nebesko plave oči. Samo je podigao ruku i blagosiljao Novaka.

Novak je takav rođen!

- To je bila velika prekretnica bila i u njemu, Novaku. Godina 2011, jedna od najuspešnijih godina... To je bila odskočna daska. Novak je veliki vernik, duhovno biće koje zaista veruje. Kada se vratio sada iz Australije išao je pod Ostrog, tražio je i tamo blagoslov... I da se pokloni moštima Svetog Vasilija. Ima tu duhovnost u sebi. Da li je on rođen tako? Mislim da jeste, jer mi nismo bili takvi jer smo rođeni u neko drugo vreme, ja to moram da priznam - pričala je Dijana.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike