Novi detalji slučaja Boldvin - Hačins: Gromke reči glumca postale su šapat kad se „igri" priključio FBI!

21.02.2022

07:02

1

Dok on tvrdi da nije ni povukao okidač, porodica ne odustaje od tužbe za ubistvo iz nehata...

Novi detalji slučaja Boldvin - Hačins: Gromke reči glumca postale su šapat kad se „igri" priključio FBI!
Alek Boldvin - Copyright Profimedia

Okružni tužilac Santa Fea, Meri Karmak-Altvajs, ispratila je šokantni intervju glumca Aleka Boldvina za „ABC" (u decembru), pa je za „Vanity Fair" izjavila da joj je njegova tvrdnja da „uopšte i nije povukao okidač" i te kako privukla pažnju.  

Tako je tragedija sa snimanja filma „Rust" dobila epilog - jer je Meri pokrenula sopstvenu, nezvaničnu istragu, kako bi testirala sve na čemu on insistira. 

- Tako nešto jeste moguće, jer ne dolazi do „zaključavanja". To je nešto kao delimično povlačenje okidača. Zato, kada pustite, mehanizam će svakako opaliti - pokušala je da objasni ona, prenosi „NYPost". 

Siguran

Boldvin je tokom svog intervjua, naime, insistirao na tome kako nije povukao okidač. 

- Nikad ni u koga ne bih uperio pištolj, ponajmanje povukao okidač i to onda uradio - rekao je glumac, već je skoro pa i to samo odglumio, međutim, usledila je tragedija. 

Metak je usmrtio Halinu Hačins, ali i ranio Džoela Souzu koji je bio pogođen u ključnu kost. 

Halina Hačins Profimedia
 

- Nisam mnogo znala o pištoljima, posebno ne revolverima iz 1850. Tako da, kad sam se informisala, pomislila sam: „Au, čoveče" - istakla je za pomenute medije. 

Istraga

Tužilaštvo je naložilo da jedan od istražitelja dostavi stariji model revolvera ne bi li se kroz test videlo postoji li mogućnost mehaničkog kvara. Prostorija u kojoj se to isprobavalo bila je prazna za to vreme, za svaki slučaj. Prisutan je bio samo onaj koji je morao da bude. 

Test je pokazao da je čekić pištolja mogao sam da doprinese ispaljivanju metka, međutim, analize federalne kriminalističko-istražne i obaveštajne agencije se još uvek čekaju, što je kod mnogih izazvalo sumnju.

Alek Boldvin Profimedia
 

A dok Boldvin ne odustaje od tvrdnji da nije ni povukao okidač, tužba supervizora scenarija filma podnesena u novembru navodi kako je „Alek i te kako uperio pištolj u sada pokojnu Hačinsovu". 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike