Aki je u „Parnom valjku“ proveo više decenija a evo kako je jugoslovenska grupa dobila naziv

22.01.2022

14:45

0

Ovaj sastav je brojao šest članova zajedno sa Rahimovskim, a među njegovim saradnicima našli su se: Husein Hasanefendić, Marijan Brkić, Zorislav Preksavec, Dalibor Marinković i Berislav Blažević

Aki je u „Parnom valjku“ proveo više decenija a evo kako je jugoslovenska grupa dobila naziv
parni_valjak_tas_24062017_005 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Danas je javnost potresla vest da je frontmen grupe „Parni valjak“ Aki Rahimovski preminuo u 67. godini. Ljubitelji rok muzike neutešni su zbog pevačevog odlaska.

Ovaj sastav je brojao šest članova zajedno sa Akijem, a među njegovim saradnicima našli su se: Husein Hasanefendić, Marijan Brkić, Zorislav Preksavec, Dalibor Marinković i Berislav Blažević, a ono što mnoge zanima jeste kako je nastao sam naziv grupe.

Antonio Ahel/ATAImages
Aki Rahimovski

- Nema kratke verzije a za dugu treba knjiga. Uglavnom počelo je 1975. susretom na Boom festivalu u Zagrebu Aki sa svojim bendom a ja sa „Grupom 220“. Ubrzo nakon toga imali smo svoj bend i eto nas još tu. Takva su imena bila u modi u ono vreme iako smo se mi nazvali po pesmi „Ja sam parni valjak“ koju sam napisao još u Grupi 220, a bila je prva koju je novi bend uvežbavao i kasnije snimio kao prvi singl“ - rekao je Husein i otkrio koje pesme su im donele veliku popularnost: 

ATAImages/Antonio Ahel
Grupa "Parni valjak"

 

- Mislim da je prelomnica u karijeri bila objavljivanje albuma „Gradske priče“ sa pesmom „Stranica dnevnika“. Ona je bila veliki hit i odjednom su dvorane pjevale sa nama. Fantastičan osećaj i signal da si uspeo. Samo pravi je podvig u opstajanju." - rekao je Hasanefendić pre nekoliko godina za domaće medije.

Podsetimo, vest o Akijevoj smrti objavljena je na zvaničnoj stranici grupe na Fejsbuku

- Za malo nežnosti, na sve ću pristati, za malo nežnosti da mogu zaspati. Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvek zaspao Aki Rahimovski.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike