Srpkinja koja je osvojila Holivud: Saša obožava rakiju, tečno priča naš jezik, a ovako hvali Srbiju!

21.01.2022

19:45

1

Ostvarila je zavidnu karijeru, druži se sa svetskim facama, a udata je za sina slavne glumice

Srpkinja koja je osvojila Holivud: Saša obožava rakiju, tečno priča naš jezik, a ovako hvali Srbiju!
profimedia-0636104051 - Copyright Profimedia

Poslednjih godina Holivudom haraju i lepe Srpkinje koje, osim svojim izgledom, privlače veliku pažnju i neverovatnim talentom. Jedna od njih je i Saša Aleksander, čije je pravo ime Suzana Drobnjaković.

Slavni reditelji imaju samo reči hvale za Sašu, koja u poslednjih nekoliko godina važi za najpopularniju glumicu našeg porekla u Holivudu.

Ko je Saša?

Saša je rođena 1973. godine u Los Anđelesu. Njena majka Dobrila potiče iz Beograda, dok je otac Dragiša poreklom iz srca Šumadije, Čačka. 

Glumačku akademiju je završila kao student generacije, a ime i nadimak starijeg brata iskoristila je za svoj holivudski pseudonim. 

Glumom je počela da se bavi u pozorištu, ali je ni televizija ni veliko platno nisu zaobišli.

Gde ste je gledali

Neke od serija u kojima je igrala, a da su poznate kod nas, su "Dosonov Svet", "Prijatelji", "NCIS Marinci", "Besramnici" i "Rizoli i Ajls", koja joj je donela možda i najveću popularnost.

Kada su filmovi u pitanju, zaigrala je sa Dženifer Aniston, Skarlet Johanson, Benom Aflekom, Džimom Kerijem, a rame uz rame igrala je sa Tomom Kruzom u filmu "Nemoguća misija".

- Oduvek sam znala da ću se baviti umetnošću, ali nisam mogla da se odlučim. Problem je kad posedujete mnogo talenata i višak energije. Sa četrnaest godina osnovala sam pop grupu, bio je to pravi tinejdž bend. Slatko i kratko iskustvo, koje mi je kasnije mnogo pomoglo. Ozbiljno sam se bavila plesom, a još ozbiljnije umetničkim klizanjem - govorila je Saša svojevremeno, pa priznala da je želela da se oproba i u sportu:

- Razmišljala sam i o Olimpijskim igrama u Kalgariju. Međutim, povreda kolena prekinula je moj san o osvajanju medalje. Od svih tih planova i želja, na kraju sam diplomirala film i režiju na kalifornijskom univerzitetu. 

Ljubav prema Srbiji

U seriji "Rizoli i Ajls" dobila je priliku da naruši stereotip o "lošim Srbima", te da objasni neke istorijske činjenice koje nisu toliko bile poznate javnosti "preko bare". 

Ona je čak u jednoj od epizoda imala priliku da priča srpski koji govori tečno.

- Autorka serije mi je izašla u susret s obzirom na to da sam u jednom trenutku poželela da pokažem gledaocima kako savršeno govorim jezik svojih roditelja, što nekako ide uz lik sofisticirane i obrazovane doktorke Ajls - govorila je tada Saša.

Gostujući u emisiji Konana O'Brajena, Saša je duhovito objasnila u čemu se krije tajna lepote Srpkinja.

- Bog je Srpkinje pravio šest dana i dvadeset tri sata, a onda se setio muškaraca, pa je u poslednjem času napravio i njih. Tako je na naše dame reagovao moj suprug kada smo boravili u Crnoj Gori, jer je bio oduševljen njihovim izgledom. S druge strane, srpski muškarci ne ostaju u tako dobrom pamćenju kao žene - našalila se glumica, koja nosi najlepše uspomene iz domovine svojih roditelja, a nekim dogodovštinama se i danas rado smeje.

- To su pre svega sećanja na detinjstvo, na školske raspuste provedene u jednom selu pored Čačka, odakle potiče moj otac. Jednog leta svi meštani su se radoznalo okupili oko mene pitajući se da li sam došla da tražim muža. „Ne, zaboga“, odgovorila sam iznenađeno, „imam tek šesnaest godina!“ Nisu mi uvek bili jasni ni sujeverje i neki tradicionalni izrazi, na primer: „Nemoj da stojiš na vratima, ubiće te promaja“. Mislila sam da je to neki strašni zli duh, a posle sam shvatila da od promaje može samo da me boli glava.

 

 

Prilikom poseta Beogradu Saša je stekla mnogo prijatelja. U Los Anđelesu, gde živi sa porodicom, najviše se druži sa Džesikom Kepšou, kćerkom Stivena Spilberga, koja nam je poznata iz „Uvoda u anatomiju“, Endži Harmon sa kojom je igrala u popularnoj seriji, ali sa još jednom uspešnom Srpkinjom u Holivudu - Stanom Katić.

- Viđamo se kad god stignemo, obe imamo mnogo obaveza, ali kada ugovorimo sastanak ili slavimo neke važne datume, obično sve koji ne razumeju srpski zbunimo najavom da je vreme za „šljiva parti“ - ispričala je jednom prilikom Saša.

Njeno srce ukrao je sin čuvene Sofije Loren

U jednom mestu gde su se okupljali naši emigranti upoznala je prvog muža, reditelja Luku Pecelja, rodom iz Hercegovine. Razišli su se posle četiri godine braka. Novu ljubavnu šansu pružio joj je Edoardo Ponti, sin italijanske filmske dive Sofije Loren i producenta Karla Pontija.

- Znamo se još iz vremena kada je moj otac u Italiji radio za Sofiju kao krojač. Studirali smo zajedno, bili smo dobri prijatelji, ali prošlo je mnogo vremena dok nismo otkrili da tu postoji nešto više. Posle kraha prvog braka, sudbina me je ponovo spojila sa Edoardom. Ručala sam u jednom restoranu kada mi je prišao mladić nežnih crta lica i pitao da li ga se sećam. Jedva sam ga prepoznala - govori Saša o upoznavanju sa suprugom i nastavlja:

- Privukla me je njegova emotivnost, ima dobru dušu, u potpunosti me podržava i veoma smo slični. Uvek me iznova osvaja romantikom, onom koja se krije u jednostavnosti i trenucima bez reči kada ste u harmoniji sa sobom i sa drugim bićem. Sreću zaista čine male stvari i zato se uvek kao dete obradujem buketu ruža, kojima me često iznenadi.

Venčali su se avgusta 2007. godine u ruskoj pravoslavnoj crkvi u Ženevi, gde imaju kuću. Dobili su dvoje dece - ćerku Lučiju i sina Leonarda.

Sa slavnom svekrvom se sjajno slaže i uvek za nju ima reči hvale. Kako je jednom prilikom istakla, Sašina majka obožava Sofiju, pa često govore da su "sestre bliznakinje razdvojene na rođenju". 

Danas, Saša uživa u odlascima sa suprugom na velike događaje na koja ne mogu da odu ni mnogo veća holivudska lica, a prošle godine se čak oprobala i kao reditelj jedne epizode planetarnog hita "You" koja se prikazuje na Netfliksu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike