Ringe, ringe raja, doš'o čika Paja: Barbara Pravi ima srpsko poreklo, vidite šta je od deke naučila

24.05.2021

09:23 >> 09:48

0

Predstavnica Francuske vuče naše korene, ali nije uspela da nauči srpski jezik, osim ponekih reči

Ringe, ringe raja, doš'o čika Paja: Barbara Pravi ima srpsko poreklo, vidite šta je od deke naučila
Copyright Profimedia

Ovogodišnja predstavnica Francuske na 56. Eurosongu bila je pevačica Barbara Pravi koja ima srpsko poreklo. Naime, njen deda Petar Pjević rođen je u Beogradu, a ona je otkrila zbog čega uvek uz sebe nosi papir hartije koji joj je upravo dao njen deda.

Naime, na njemu njen deda Petar Pjević je rukom napisao preko cele stranice sve o poreklo porodičnog prezimena, „da se uvek seća šta joj je sudbina namenila”.

– Ah, moj deda Petar! Mnogo ga volim. Svi ga zovemo deda. Mnogo mi znači – rekla je Barbara Pravi u intervjuu za „Novosti”, a potom objasnila da li je od svog deke naučila neku pesmicu na srpskom.

– Naravno! Upamtila sam pesmicu „Ringe ringe Raja, doš’o čika Paja”. Stalno sam je pevala kad sam bila mala, zahvaljujući mom dedi. On je iz Beograda, a u Francuskoj se, posle, rodio moj tata Mark. Mama je iz Irana. Tata je profesor etike, a mama inspektorka nacionalnog obrazovanja.

Iako vuče srpske korene, Barbara ne govori naš jezik, jer je odrasla u Francuskoj. Deka ju je kako kaže naučio pravim vrednostima, a između ostalog i da kaže „hvala”.

– Nažalost, ne. Osim reči dečje pesme koju me je naučio deda, znam još da kažem i „hvala”! Ali, volela bih da naučim – istakla je pevačica za pomenuti medij.

Podsetimo, Barbara je na Evroviziji u Roterdamu osvojila visoko drugo mesto sa numerom „Voilà”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike