Pesma "Rođeni" nastala je za nekoliko sati, inspirisana "belim noćima" u Murmansku: To je bila magija na prvo slušanje!

14.01.2022

21:55

0

Autor: Marija Mitić

Ovaj vanvremenski hit napisao je bivši suprug pevačice Kaliopi Bukle, Romeo Gril

Pesma "Rođeni" nastala je za nekoliko sati, inspirisana "belim noćima" u Murmansku: To je bila magija na prvo slušanje!
kaliopi_bukle_23112018_0014 - Copyright ATAImages/ A.A.

Pojedine pesme ostaće upisane kao vanvremenski hitovi, a upravo je to slučaj i sa numerom "Rođeni", u narodu poznatijoj kao "Bato", koju je otpevala Kaliopi Bukle.

Ova legendarna pesma koja je apsolutni hit širom bivše Jugoslavije, nastala je pre čak 35 godina, a i dalje se peva i doživljava na isti način i budi posebne emocije. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Kaliopi Bukle

Kaliopi je jednom prilikom otkrila da je ovu pesmu njen bivši suprug Romeo Gril napisao sasvim slučajno, dok su sa grupom bili na tromesečnoj turneji po tadašnjem Sovjetskom savezu, i to za samo nekoliko sati.

- Posle koncerta u Murmansku, nismo mogli da spavamo jer su bile bele noći. Moj bivši suprug Romeo je u naletu inspiracije počeo da svira gitaru, a ujedno je radio i na tekstu. Za samo nekoliko sati je nastala pesma "Rođeni". Kada sam prvi put čula njene taktove, osetila sam jedinstvenu magiju - prisetila se Kaliopi.

U ovu numeru Romeo je oduvek verovao i tvrdio je da će upravo ona napraviti prekretnicu u pevačicinoj karijeri, kao što je i bio slučaj.

- Ova pesma je mnogima postala himna. Zapravo svi možemo da se prepoznamo u njoj, koliko god naše sudbine bile različite - kaže Bukle, piše Srpska info.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike