Saša Mirković pobedio na sudu: Još jedna tužba za Beoviziju je odbijena!

14.01.2022

11:53

0

Menadžer je nedavno objavio dokument u kom je navedeno da je njegova producentska kuća vlasnik

Saša Mirković pobedio na sudu: Još jedna tužba za Beoviziju je odbijena!
Saša Mirković - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Sud je i zvanično usvojio da je "Megaton" vlasnik "Beovizije" i takođe je odbio privremenu meru RTS, koja je podneta zbog promotivnog videa Beovizije 2020.

Kako se može videti u dokumentu do kog je došao "Alo", odbijen je predlog RTS da se Megatonu zabrani javno saopštavanje snimaka "Beovizija 2020" kao neosnovan. 

Saša Mirković je nedavno objavio i dokument u kom je navedeno da je vlasnik "Beovizije" producentska kuća "Megaton".

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- "Megaton production" je osnivač i vlasnik festivala Beovizija. On je nastao 2003. godine kad RTS i nije imao pravo da šalje predstavnika na Evroviziju koja je takodje privatni festival samo na Evropskom nivou. Prvi pobednik Beovizije je Toše Proeski i tada je RTS bio samo emiter. Kad je EBU tj.organizator Evrovizije dozvolio RTS da učestvuje, "Megaton production" je uz naknadu prepustio samo licencu RTS-u za odabir žirija, učesnika, a mi smo radili izvršnu produkciju. Tako je bilo dugi niz godina i Beovizija je uvek bila lep festival. Nakon dolaska Olivere Kovačević na mesto urednika za zabavni i sportski program počinju problemi oko nameštanja učesnika i pobednika Beovizije - rekli su i dodali:

- Licenca koju je RTS imao je istekla prošle godine i mi ne želimo da više učestvujemo u tim izakulisnim radnjama tj. da ime našeg renomiranog festivala Beovizija unižava jedna žena koja svojom bahatošću zbog lične koristi zloupotrebljava kompletnu muzičku i sportsku redakciju a samim tim i ceo RTS. Megaton je odlučio da sve dok se na čelu zabavno rekreativne i sportske redakcije nalazi ova korumpirana žena ukine licencu RTS-u i predje na drugu televiziju sa nacionalnom frekvencijom kao emiterom. Beovizija kao najveći muzički festival u regionu će nastaviti svoju misiju širenja dobre muzike na čijoj će sceni uvek biti najbolji izvodjači sa najbolje odabranim pesmama - stoji u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike