Sin Viki MIljković na Božić posluživao prilikom liturgije u Hramu Svetog Save: Od malih nogu je posvećen veri

09.01.2022

09:15

0

Autor: Marija Mitić

Mama i tata ponosni na Andreja

Sin Viki MIljković na Božić posluživao prilikom liturgije u Hramu Svetog Save: Od malih nogu je posvećen veri
taske i viki - Copyright ATAImages/ A.A.

Sin Viki Miljković i Dragana Taškovića Tašketa, Andrej, nije krenuo stopama roditelja i oprobao se u muzici, već se uspešno bavi belim sportom. Ipak, ono što ga pored tenisa i te kako zanima, jeste crkva i pravoslavna vera, pa je tako ove godine, na Božić, pomagao u posluživanju prilikom ponoćne liturgije u Hramu Svetog Save.

- Andrej se uspešno bavi belim sportom i to svi znaju, ali poslednjih godina, iako je tinejdžer, sve više je zainteresovan za crkvu i pravoslavnu veru, što u današnje vreme nije tipično za njegovu generaciju - počinje izvor za Alo i dodaje:

Printscreen Instagram/ Vikimiljkovic
Andrej Tašković

- Viki i Taške su iz tradicionalnih porodica i baš tako su vaspitavali i Andreja. Oni slave sve verske praznike, krsnu slavu, poste i pričeste se bar jednom godišnje. Andrej je ljubav prema pravoslavlju sticao od najranijeg detinjstva. Sa Violetom i Draganom on redovno ide u crkvu i sam sveštenički poziv mu se toliko dopao da je počeo i da pomaže prilikom liturgija. Ovog Božića ispunila mu se velika želja, pa je prisluživao tokom ponoćne liturgije u Hramu Svetog Save - kaže izvor i dodaje da Andrej ima veliku podršku roditelja:

- Violeta nema potrebu da se meša u Andrejeve izbore i bez obzira što je još jako mlad, podržava sve njegove odluke i želje. Tako je bilo kada je rešio da se bavi tenisom, tako je i sada kada ga veoma interesuje vera. Viki i Taške su bili oduševljeni i ponosni na njega kada su ga videli u prisluženičkoj odori sa svećama kako sa studentima teologije i onima koji se pripremaju za te studije posvećeno pomaže prilikom ovogodišnje božićne liturgije. Ne bi me začudilo da se Andrej odluči za Srednju bogoslovsku školu nakon koje bi upisao i Bogoslovski fakultet. Za Viki i Tašketa to ne bi bilo ništa novo, a sigurna sam da bi ga bez razmišljanja podržali u toj odluci - završava izvor za pomenuti portal.

Printscreen Instagram/ Vikimiljkovic
 

I sama Viki potvrdila je ove navode rečima:

- To za nas nije ništa novo jer Andrej pomaže u crkvi od treće godine. To je sve šta mogu da vam kažem - rekla je pevačica koja je tokom Božića sa ponosom objavljivala slike sina Andreja na Instagramu, koji pomaže u hramu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike