Kraljevi bakšiša! Pili iz cipele, pevali pesmu 14 puta: Evo kako estrada zarađuje astronomske svote novca

08.01.2022

08:17

1

Đani, Tea, Lazić, Aličić i Konjević su dobro poznati da prave odlične atmosfere na nastupi, a novca nikad nije manjkalo

Kraljevi bakšiša! Pili iz cipele, pevali pesmu 14 puta: Evo kako estrada zarađuje astronomske svote novca
baksis1 - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Mnogi naši estradni umetnici za jednu noć zarade čitavo bogatstvo. Iako su neki morali da piju iz cipele, pevaju jednu pesmu 24 puta, niko na novac nije gadljiv, i nose sa ponosom epitet kraljeva bakšiša. 

Darko Lazić dobio bakšiš od 50.000 evra

On je već neko vreme prvi na listi kraljeva bakšiša. Kako je jednom prilikom otkrio, za jednu tezgu u Beču, zaradio je 50.000 evra za veče, i to bez deljenja sa ostalim muzičarima.

ATAImages/ A.A.
Darko Lazić

- Često sam pevao na romskim, vlaškim i rumunskim slavljima. Ne stidim se to da kažem, i oni su moja publika. Osim toga, tu se dobija najveći novac. Najviše što sam uzeo je oko 50.000 evra bakšiša za jedno veče! Bilo je tu i više para, ali nije sve bilo samo za mene, već su ostatak dobili ostali muzičari – ispričao je Darko.

Ljuba Aličić za noć zaradio 25.000 evra

Pre nekoliko godina na Jutjubu se pojavio video snimak sa jedne proslave u Nemačkoj, na kojoj je pevač Ljuba Aličić uzeo bakšiš od 25.000 evra, za samo nekoliko minuta, što je i on sam potvrdio. 

Ljuba Aličić, Foto: A.A./ATAImages
Ljuba Aličić

- Gostovao sam u Berlinu na jednoj svadbi i čovek je pravio rođendan svom sinu. Pozvao je mene, Darka Lazića, i još neke pevače… Aleksandru Prijović, Šerifa Konjevića, ne sećam se baš tačno. I kaže meni: ‘Otpevaj mi pesmu ‘Njen oproštaj“, i ja kako sam počeo da pevam, on je krenuo da daje novčanice od 500 evra. I stvarno nisam mogao da sve stavim u ruke, pa sam stavljao u džepove. To se sve podelilo na nas sve, nisam ja samo uzeo - ispričao je Ljuba u jednoj emisiji. 

Đani je „uzeo" za hit „Ti me nikad i nisi volela" 30.000 dolara bakšiša 

- Publika je malo dalje od bine u klubu u kom smo nastupali, pa nema klasičnog bakšiša. Video sam da je jedan momak otvorio ogradu da čovek prođe. Nisam mislio da prilazi da da bakšiš jer to nije pravilo u tom klubu. Čovek mi je mahnuo, ja sam prišao i video da mi je dao topku novca u dolarima. Zahvalio sam, klimnuo glavom, ali nisam video koliko ima. Posle, kada smo brojali, kolege kažu: „Care, za pesmu si dobio 30.000 dolara". Mislio sam da se šale, pa sam prebrojao. Posle mi kaže čovek iz obezbeđenja da je to naš čovek, 11 godina živi u Americi i to mu je omiljena pesma - ispričao je Đani „Srpskom telegrafu", a svi se sećaju jedne proslave na kojoj je Đani pio alkohol iz cipele. 

Antonio Ahel/ATAImages
Radiša Trajković Đani

Saša Matić za pet minuta dobio 2.000 maraka

- To sam skoro otkrio, najveći bakšiš za 5 minuta pevanja, došao sam gost u jedan klub u Beogradu, bio je tu Zoran Šijan, tražio je od mene da otpevam "Dva galeba bela", i ja sam otpevao tu pesmu i vratio sam mikrofon Vladi Stojanoviću koji tada svirao i pevao tamo, i dobio sam 2.000 maraka – priča Saša i otkriva šta je uradio sa zarađeim novcem. 

24sedam/Katarina Mihajlović
Saša Matić

- Ja onda kažem Vladi, "Da ti dam samo ovo", a on meni "Pa je l' ti znaš koliko je to para", ja kažem "znam, 2.000 maraka", "I ti to meni vraćaš sad" kaže on meni... "Sale, mene da su pitali da pevam tu pesmu, ja ne bih znao, ostavi te pare i kad završim idemo u restoran da jedemo" i tako smo sve rešili – završava priču pevač u Premijera - Vikend specijalu.

Šerif Konjević zaradio 30.000 evra

Jedan od estradnih kraljeva bakšiša je i Šerif Konjević. Kako se pisalo, on je na jednoj svadbi zaradio 30.000 evra. U prilog tome ide i video na kojem se vidi kako je pevač okićen evrima. Gosti su mu novčanice stavljali oko glave i oko pojasa, pa je tako Konjević bio pretrpan novčanicama, da ni sam nije znao koliko para ima oko sebe.

Šerif Konjević ATAImages/Antonio Ahel
Šerif Konjević

Tea Tairović za svoj hit uzela 14.000 evra

Pevačica Tea Tairović stalno opravdava nadimak "kraljica bakšiša". Ona svaki put kada peva pesmu "Hajde", nastane haos i zbog nje pljušte novčanice na skoro svakom nastupu! Internet je pun klipova na kojima Tea pored mikrofona drži i novčanice u ruci, a sada je navodno uzela čak 14.000 evra na jednoj svadbi.

ATAImages/ A.A.
Tea Tairović

- Tea je imala tezgu na romskoj svadbi u Berlinu. Kada je zapevala 'Hajde' svi su skočili i počeli da je kite evrima! Ruke su joj bile pune para. Svi su naručivali samo tu njenu pesmu. Brojao sam, otpevala je 'Hajde' 47 puta" - rekao je izvor.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike