Ispovest Dajaninog bivšeg vozača: Da je sve išlo po planu, ona te kobne noći ne bi uopšte bila u Parizu!

23.06.2021

21:17

0

Autor: Milica Gudžulić

Princeza je odložila povratak kući zbog reakcije Torijevaca na njenu kampanju za zabranu nagaznih mina. Da to nije uradila, sumnja Kolin Tebat, danas bi možda bila živa

Princeza Dajana Profimedia

Umesto da se vrati kući kad je, inače, bilo isplanirano, princeza Dajana produžila je svoj boravak u Parizu, a onda i nastradala u strašnoj saobraćajki. Reakcija Torijevaca na njenu kampanju za zabranu nagaznih mina ju je „naterala” da donese, kako sada strani mediji navode – fatalnu odluku, pa odloži povratak u Veliku Britaniju iz Francuske, gde je boravila s partnerom Dodijem Fajedom.

Pročitajte još:

Nekadašnji vozač princeze naroda, Kolin Tebat, naime, otkrio je kako je prepirka oko njenog javnog poziva na zabranu mina uverila Dajanu da ostane duže, a po toj izjavi – kobnog 31. avgusta 1997. godine ona ne bi ni bila u Parizu, te automobilu u kom je i izgubila život, kao i njen izabranik, ali i vozač Henri Pol, koji su proglašeni mrtvim na licu mesta nesreće. Ove informacije pojavile su se u najnovijoj istrazi tamošnjih medija za potrebe podkasta „Last days of Diana”, po čemu „ispada” da bi ona napustila francusku prestolnicu mnogo ranije, samo da nije primila oštre kritike pojedinaca.

Povratak u London planiran je za 28. avgust.

– Nije se vratila kad je bilo planirano, tog četvrtka, samo zato što su je Torijevci „napali” zbog njene kampanje protiv mina. Optužili su je da koristi kampanju kako bi sebi „dodatno iscrtala pozitivnu sliku za javnost”, što ju je jako uznemirilo. Nazvala nas je i rekla da će pričekati da se situacija u Velikoj Britaniji smiri i da se umesto u četvrtak, vraća za vikend – objasnio je Tebat, pa dodao: Da se vratila u četvrtak… Ko zna, možda bi danas još bila živa.

Automobil u kom je stradala princeza Dajana posle udesa, Foto: Profimedia

Inače, kampanju protiv mina pokrenula je nekoliko meseci pre smrti, u januaru, nakon posete Angoli. Ministar obrane Erl Hov ju je zbog toga javno „prozvao” i „napao”, a ništa lepših reči za nju nisu imali ni Torijevci, predviđeni Piterom Vigersom, upoređujući njenu borbu protiv mina sa „onom francuske glumice Brižit Bardo i njenih pokušaja da spasi mačke”.

Sve se ponovno pokrenulo u avgustu ’97, tokom njenog odmora na Mediteranu, gde je uživala sa Dodijem, te i dala intervju za francuske medije i ponovno progovorila na prethodno pomenutu temu. U istrazi, inače, otkriven je i sadržaj njenog poslednjeg telefonskog razgovora pre stravične nesreće, koji je vodila sa bliskim prijateljem, Ričardom Kajem.

– Bila je uznemirena, jer su joj poremetili planove, a sve što je ona želela je da što pre da dođe kući i vidi svoje dečake – istakao je Ričard.

Sahrana princeze Dajane, Foto: Profimedia

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju –24sedam.rs

Pročitajte još:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti