Džordž Kluni otvara školu filma: U upravnom odboru i Eva Longorija

23.06.2021

14:44

0

Autor: M. Mitić

Glumac je sa još troje kolega odlučio da tinejdžerima pruži priliku da se obrazuju i rade u Holivudskoj produkciji i time doprinesu raznolikosti

Džordž Kluni, Foto: Profimedia

Glumac Džordž Kluni, u saradnji sa Kerijem Vašingtonom i Donom Čidlom, otvara školu za filmski rad.

Udruženi glumci ovim projektom imaju nameru da mlade ljude uče radu na filmu, a time i u filmsku industriju Holivuda uvedu raznovrsnost. Takođe žele da tinejdžerima otvore vrata za dobro plaćene poslove za koje ne postoji formalni put.

– Naš cilj je da bolje reflektujemo raznolikost naše države. To znači stvaranje srednjoškolskih programa gde će mladi ljudi učiti da upravljaju kamerom, da se bave montažom i koriste vizuelne efekte i zvuk, kao i sve druge karijerne prilike koje ta industrija nudi, saopštio je Kluni.

Džordž Kluni, Foto: Profimedia

Ova škola trebalo bi da počne sa radom naredne godine, a nosi naziv Royal School of Film and Television Production i biće smeštena u latinoameričkoj četvrti Vestlejk.

U upravnom odboru će pored pomenutih glumaca sedeti i Eva Longorija i Mindi Kaling, kao i tri producenta koji će pokriti 20 posto prvog troška, koji iznosi 7 miliona dolara.

Holivud pokušava da uvrsti što više pripadnika manjina, posebno od skandala koji je nastao 2016. godine, kada je pokrenuta inicijativa #OscarSoWhite odnosno Oskar je tako beo. Ova inicijativa dobila je dodatni zalet prošle godine nakon što je pokret Black Lives Matter podstakao veliku polemiku o rasizmu u Američkim institucijama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju –24sedam.rs

Pročitajte još:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti