Darko Filipović o kolegama, novcu, stanovima u Grčkoj i „Zvezdama Granda”: Moraš ostaviti trag, a ne da se pitaju ko si!

06.03.2021

20:00

0

Autor: M. Gudžulić

Pevač je bio učesnik prve sezone ovog muzičkog šoua i jedan je od onih koji su pametno raspolagali zaradom, te ulagali u nekretnine

Darko Filipović ATAImages/Antonio Ahel

Darko Filipović učestvovao je u prvoj sezoni „Zvezda Granda”. Kasnije, tokom karijere, pametno je raspolagao novcem, ulagao u nekretnine, te kupio čak dva stana u Grčkoj, u mestu nadomak Solunu. Dok u jednom on boravi kada ode na letovanje, drugi, pak, izdaje.

– Imam jednog prijatelja koji tamo već ima nekretnine, tačnije više stanova. On mi je rekao kako je tamo sad pravi momenat da se uloži u nekretnine, jer će kroz par godina cene otići naviše. U tom momentu, pre 4 godine je bila najniža istorijska vrednost kvadrata i nekretnina u toj regiji. Imao sam neku ušteđevinu i, (pomislio) realno cena nikad neće ići ispod ovoga, samo može da poraste… Tačnije, nisam baš u Solunu, to je jedno mesto pored Soluna na moru, zove se Perea. Tu sam „uzeo” dva apartmana, jedan za sebe, jedan „rentam” turistima. Imam agenciju sa kojom sam se povezao – priča on „Grand onlajnu”, pa nastavlja o zaradi među pevača, objašnjavajući da imaju kako velike, tako i male troškove.

Darko Filipović ATAImages/Antonio Ahel

– Sada momentalno niko ne zarađuje, ali pod normalnim okolnostima, ne zarađuju pevači onoliko koliko narod misli da mi uzimamo novca. Mi imamo jako velike troškove, od pesama, preko studija, preko spotova, žene imaju šminku, frizere, moraš imati i adekvartnu garderobu sve to povlači troškove koji nisu mali. Veliki su to izdaci koje narod ne razme. On vidi tebe na televiziji ili ti si se pojavio na svadbi i uzeo 10.000 evra, a niko te ne pita što spot košta 30.000 evra. To je ta stvar koju narod ne razume, svi gledaju gotov proizvod. Kad bi sve to stavili na papir, koliko to košta, to izađe jedan dobar stan u Beogradu. Jedna kvalitetna pesma, sa kvalitetnim spotom izađe otprilike kao jedna garsonjerica.

Filipović je, zatim, dao i jedan savet svim mladim pevačima, koji su tek započeli svoje karijere, kao i „Zvezdama Granda”.

– Predlažem svim ovim mladim „Zvezdama Granda” koje se sada momentalno takmiče – samo bih im dao savet da urade onako kao što sam ja uradio. I ja sam poslušao neke prijatelje i ljude koji su ostvareni, koji su pametno uložili novac u svoje vreme, pa su oni to preneli na mene. Da se razumemo, to je mladost, izlasci, ali mora svako imati svoju ekonomiju, balans u potrošnji novca, to je jako bitna stvar. Ne samo u ovom momentu kada su popularni i kada su svakog dana na televiziji, ali sve to jednog dana dođe i prođe… To jako brzo prođe, pogotovo onima koji ispadnu i ne iskoriste tih svojih 5 minuta… – rekao je on, pa dodao: Jako je bitno ostaviti pečat u celoj toj priči. Karijera jednog pevača se ne zasniva na tome da ti snimiš jednu pesmu i gotovo. Moraš redovno snimati pesme, održavati tu karijeru i ostaviti trag, da te narod prepozna, da znaju ko si, da imaš identitet, a ne „ko ovo beše, poznat mi od negde”… To nije posao.

– Jelenu Karleušu kad neko sretne u gradu, neće niko reći „da li je ovo Jelena Karleuša ili neka druga?”, ne, nego svi znaju da je to Jelena Karleuša. Kad neko sretne Acu Lukasa, ne postoji nijedna osoba koja liči na njega, oni znaju da je to Aca Lukas ili Slavicu Ćukteraš, Stevana Anđelkovića, Nemanju Stevanovića, mene… Moraš imati identitet. Taj novac treba uložiti negde gde će se on duplirati. Najlakše je otići u kafanu, klub, striptiz bar i potrošiti sav novac i na kraju ništa ne ostane. Gde si bio, šta si radio, ništa… – zaključio je pevač.

Instalirajte našu aplikaciju iOS ili Android – 24sedam

Pročitajte još:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti